Maaltijdsalade met kip, aspeges en sojascheuten

Omschrijving

Gevogelte 2 | 4 personen

 tijd| 25 min

 bron| 2015.06.03 – Okay folder. Klaar in een-twee-drie

Ingrediënten

  • 500 gr kipfiletblokjes
  • 1 zoete puntpaprika
  • 250 gr sojascheuten
  • 250 gr witte asperges
  • 1 plantje platte peterselie
  • 2 el walnootpitten
  • 8 el olijfolie
  • 2 el sherryazijn (of appelazijn)
  • 1 kfl mosterd op traditionele wijze
  • 1 el kippenkruiden
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwijder de pitjes en de witte zaaklijsten uit de zoete paprika en snij in fijne reepjes
  2. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.
  3. Snij de asperges in slierten met een dunschiller
  4. Snipper de peterselie grof
  5. Hak de walnoten fijn
  6. Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak de kippenblokjes ONg 5 min goudbrui.
  7. Kruid met de kippenkruiden
  8. Meng ondertussen de groenten en de platte peterselie onder elkaar
  9. Meng 6 el olijfolie met de azijn en de mosterd en kruid met peper en zout. Besprenkel er de groenten mee
  10. Verdeel de kippenblokjes en de fijngehakte walnootpitten onder het slaatje.
  11. Serveer met een stukje ciabatta

Drankadvies

Wijn: El Coto 2011 Crianza, D.O.C. Rioja Spanje