Maaltijdsalade met kip, asperges en sojascheuten

Omschrijving

| |  Hoofdgerecht/ salades/ 4 pers

| ± 25 min

| 2015.06.03 – Okay folder. Klaar in een-twee-drie

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 500 gr kipfiletblokjes
  • 1 zoete puntpaprika
  • 250 gr sojascheuten
  • 250 gr witte asperges
  • 1 plantje platte peterselie
  • 2 el walnootpitten
  • 8 el olijfolie
  • 2 el sherryazijn (of appelazijn)
  • 1 kfl mosterd op traditionele wijze
  • 1 el kippenkruiden
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwijder de pitjes en de witte zaaklijsten uit de zoete paprika en snij in fijne reepjes
  2. Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.
  3. Snij de asperges in slierten met een dunschiller
  4. Snipper de peterselie grof
  5. Hak de walnoten fijn
  6. Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak de kippenblokjes ONg 5 min goudbrui.
  7. Kruid met de kippenkruiden
  8. Meng ondertussen de groenten en de platte peterselie onder elkaar
  9. Meng 6 el olijfolie met de azijn en de mosterd en kruid met peper en zout. Besprenkel er de groenten mee
  10. Verdeel de kippenblokjes en de fijngehakte walnootpitten onder het slaatje.
  11. Serveer met een stukje ciabatta
Drankadvies
Wijn:

El Coto 2011 Crianza, D.O.C. Rioja Spanje

Bier:

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email