Maaltijdsalade met gekarameliseerde scampi's

Omschrijving

| |Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 10  min

| 2008.08.27 – Colruyt inspiratiefolder, Handige tips

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 20 (diepvries) scampi’s
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 50 gr mix voor fijnproevers
  • olijfolie
  • balsamico azijn vinaigrette
  • 6 el olijfolie
  • 2 el vloeibare acaciahoning
  • 150 gr croutons
  • 50 gr notenmengeling voor salade
  • peper en zout

Bereiding

  1. Dompel de scampi’s 2 min onder in heet water, pel ze en verwijder het darmkanaal. (de zwarte draad met bittere smaak)
  2. Snij de ui in fijne ringen
  3. Verwijder de witte zaadlijsten en pitten uit de paprika en snij in kleine blokjes
  4. Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak de scampi’s 2 min aan elke zijde. Kruid met peper en zout, voeg de honing toe en laat nog 2 min garen
  5. Blus met balsamico azijn
  6. Meng de salade met de paprikablokjes en de uienringen
  7. Verdeel over de borden en bestuif met een beetje olijfoliespray.
  8. Kruid met peper en zout
  9. Haal de scampi’s uit de pan.
  10. Doe 4 el olijfolie en 2 el water in de pan en schraap de braadresten los
  11. Kruid met peper en zout
  12. Plaats de scampi’s op de salade en verdeel er de croutons en de noten over.
  13. Lepel er wat braadvocht over
  14. Serveer onmiddellijk.
Drankadvies
Wijn:

Pinot Gris Stangenberg – A. C. Alsace

Bier:
Voedingswaarde
Energie: 607 Kcal Eiwitten: 38,6 gr Vetten: 34 gr Koolhydraten: 36,5 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email