Maaltijdgroentesoep met kip
Omschrijving
| soep/ maaltijdsoep/ 2 pers
| ± 15 a 30 min
| gevonden op voedingscentrum
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 250 gram aardappelen of een rest gare aardappelen
- 1 kleine koolrabi
- 2 teentjes knoflook
- 1 kipfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 gram soepgroente of een rest groente
- ¼ kippenbouillontablet met minder zout
- 1 eetlepel pijnboompitten
- half bosje basilicum
- 75 gram kerstomaatjes
- ½ klein volkoren stokbrood
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Schil de koolrabi en snijd hem in blokjes.
- Pel de knoflook en snijd 1 teentje klein.
- Snijd de kipfilet in reepjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een soeppan en bak hierin de reepjes kip bruin. Bak de aardappel, koolrabi en knoflook zacht mee.
- Voeg de soepgroente en 400 ml water met het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook de soep in 10 minuten gaar.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
- Was de basilicum.
- Maal de pijnboompitten met de basilicum, het andere teentje knoflook, 1 eetlepel water en de rest van de olie met de staafmixer tot een grove basilicumpasta.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Laat de tomaatjes de laatste minuten in de soep meekoken.
- Roer aan tafel wat basilicumpasta door de soep en geef er stokbrood bij.
Ter info; past in een van deze dieet adviezen
- Caloriearm
- Met weinig zout
- Bij verhoogd cholesterol
- Bij diabetes
- Vrij van melk
- Vrij van ei
Voedingswaarde
Energie: 505 Kcal | Vetten: 20 gr waarvan verz. vetzuren: 3 gr |
Koolhydraten: 50 gr waarvan suikers: 6 gr |
Eiwitten: 30 gr | Vezels: 10 gr | Natrium: 0,7 g |