Maaltijdgroentesoep met kip

Omschrijving

| soep/ maaltijdsoep/ 2 pers

| ± 15 a 30 min

| gevonden op voedingscentrum

Uitgelichte afbeelding

maaltijdgroentesoep

Ingrediënten

  • 250 gram aardappelen of een rest gare aardappelen
  • 1 kleine koolrabi
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kipfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram soepgroente of een rest groente
  • ¼ kippenbouillontablet met minder zout
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • half bosje basilicum
  • 75 gram kerstomaatjes
  • ½ klein volkoren stokbrood

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. Schil de koolrabi en snijd hem in blokjes.
  3. Pel de knoflook en snijd 1 teentje klein.
  4. Snijd de kipfilet in reepjes.
  5. Verwarm 1 eetlepel olie in een soeppan en bak hierin de reepjes kip bruin. Bak de aardappel, koolrabi en knoflook zacht mee.
  6. Voeg de soepgroente en 400 ml water met het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook de soep in 10 minuten gaar.
  7. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  8. Was de basilicum.
  9. Maal de pijnboompitten met de basilicum, het andere teentje knoflook, 1 eetlepel water en de rest van de olie met de staafmixer tot een grove basilicumpasta.
  10. Was de tomaatjes en halveer ze.
  11. Laat de tomaatjes de laatste minuten in de soep meekoken.
  12. Roer aan tafel wat basilicumpasta door de soep en geef er stokbrood bij.
Ter info; past in een van deze dieet adviezen
  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei
Voedingswaarde
Energie: 505 Kcal Vetten: 20 gr
waarvan verz. vetzuren: 3 gr
Koolhydraten: 50 gr
waarvan suikers: 6 gr
Eiwitten: 30 gr Vezels: 10 gr Natrium: 0,7 g

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email