Luikse koffie met Jenever

Omschrijving

| Dranken/ alcohol houdend/ per glas

| 1 uur en 15 min

| 2013.11.20 – Colruyt inspiratiefolder, het beste van ons

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 dl room (min 30 % VG)
  • 4 bollejtes mokka ijs
  • 15 gr bloemsuiker
  • 2 klp vanillesuiker
  • 1 dl jenever
  • 2,5 dl espresso of heel sterke koffie

Bereiding

  1. giet de jenever bij de koffie en laat afkoelen. Zet daarna 1 u in de koelkast
  2. zet ondertussen een glazen kom 30 min. in de diepvries
  3. giet de room in de gekoelde kom en klop hem stivig op samen met de vanille- en bloemsuiker
    1. Giet de koude koffie in glazen en doe er het mokka-ijs bij
    2. werk af met de opgeklopte room
Voedingswaarde
Energie: 348 Kcal Eiwitten: 2,6 gr Vetten: 21,4 gr Koolhydraten: 23,8 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email