Omschrijving:
Dranken | koffiedrank | per glas
Bereidingstijd: 1 u + 5 min
Bron: 2013.11.20 – Colruyt inspiratiefolder, het beste van ons
Ingrediënten:
- 2 dl room (min 30 % VG)
- 4 bollejtes mokka ijs
- 15 gr bloemsuiker
- 2 klp vanillesuiker
- 1 dl jenever
- 2,5 dl espresso of heel sterke koffie
Bereidingswijze:
- giet de jenever bij de koffie en laat afkoelen. Zet daarna 1 u in de koelkast
- zet ondertussen een glazen kom 30 min. in de diepvries
- giet de room in de gekoelde kom en klop hem stivig op samen met de vanille- en bloemsuiker
- giet de koude koffie in glazen en doe er het mokka ijs bij.
- werk af met de opgeklopte room
voedingswaarde:
- energie: 348 kcal
- eiwitten: 2,6 gr
- vetten: 21,4 gr
- koolhydraten: 23,8 gr