Limoncello

Omschrijving

| Aperitief, alc houdend / per glas

| ruim een uurtje

| 2015.07.15 – Colruyt inspiratiefolder. Lekker Zuiders

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • voor 1 fles: (van 70 cl)
  • 4 onbehandelde citroenen (bio)
  • 400 g suiker
  • 3.5 dl zuivere alcohol

Bereiding

  1. Spoel de citroenen onder koud water en wrijf ze goed droog. 
  2. Schil met een dunschiller de schil van de citroen (niet het wit). 
  3. Bereiding zelf: (15 min. + 12 dagen trekken)
  4. Doe de citroenschillen in een grote glazen fles/ bokaal en vul aan met de alcohol en 1 dl water.
  5. Laat 12 dagen trekken op een donkere plaats met constante temperatuur.
  6. Breng 1/2 L water aan de kook samen met de suiker en laat 10 min. doorkoken.
  7. Voeg de alcohol met de citroenschillen toe.
  8. Haal van het vuur en laat nog 1 à 2 min. trekken.
  9. Giet het mengsel door een zeef en laat afkoelen.
  10. Giet de limoncello in een glazen fles en bewaar in de diepvries.

Categorieën