Limoncello
Omschrijving
| Aperitief, alc houdend / per glas
| ruim een uurtje
| 2015.07.15 – Colruyt inspiratiefolder. Lekker Zuiders
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- voor 1 fles: (van 70 cl)
- 4 onbehandelde citroenen (bio)
- 400 g suiker
- 3.5 dl zuivere alcohol
Bereiding
- Spoel de citroenen onder koud water en wrijf ze goed droog.
- Schil met een dunschiller de schil van de citroen (niet het wit).
- Bereiding zelf: (15 min. + 12 dagen trekken)
- Doe de citroenschillen in een grote glazen fles/ bokaal en vul aan met de alcohol en 1 dl water.
- Laat 12 dagen trekken op een donkere plaats met constante temperatuur.
- Breng 1/2 L water aan de kook samen met de suiker en laat 10 min. doorkoken.
- Voeg de alcohol met de citroenschillen toe.
- Haal van het vuur en laat nog 1 à 2 min. trekken.
- Giet het mengsel door een zeef en laat afkoelen.
- Giet de limoncello in een glazen fles en bewaar in de diepvries.