Limonade Cupcake

Een mooie en gezellige creatie uit een van Rudolph's afleveringen van "de jonge bakkers". Leuk om met kinderen te bakken

Omschrijving

​ | bakkerij/ cupcakes/ 4 pers

| ± 1u 25 min

| 24Kitchen/ chef: Rudolph van Veen/ seizoen Jonge Bakker 2021

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Cakejes Topping Garnering Extra nodig
  • 200 g bloem
  • 7 g bakpoeder
  • 200 g suiker
  • mespuntje zout
  • mespuntje kurkuma (optioneel)
  • 160 ml melk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1  ei
  • 1  citroen
  • 2  eidooiers
  • 100 g suiker
  • 1 volle el bloem
  • 250 g frambozen
  • 250 g roomboter, op kamertemperatuur
  • ¼ pot aardbeienjam
  • 6 dikke rietjes
  • 12 verse frambozen
  • citroen
  • verse munt
  • cupcaketray
  • 12  papieren cups
  • ijslepel
  • parisienneboor
  • spuitzak met een gekarteld spuitmondje

Bereiding

Cupcakes
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Zet de papieren cups in de cupcake-tray.
  3. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom.
  4. Mix met een garde de suiker, het zout en de kurkuma door het bloemmengsel tot alles goed gemengd is.
  5. Giet de melk en olie erbij en breek het ei erbij.
  6. Rasp de citroenschil boven de kom en doe ook het citroensap erbij.
  7. Roer met een spatel alles goed door elkaar tot je een glad en egaal mengsel hebt.
  8. Verdeel het beslag met een ijsknijper of lepel over de papieren cups in de cupcake-tray.
  9. Vul de cups niet verder dan ongeveer driekwart.
Topping
  1. Pureer de frambozen.
  2. Roer in een kommetje de eidooiers met de suiker, de bloem en een scheutje koude frambozenpuree tot een papje.
  3. Breng de rest van de frambozenpuree aan de kook.
  4. Giet de hete puree al roerend op het eidooiermengsel en schenk daarna alles weer terug in de pan.
  5. Breng het geheel op laag vuur heel rustig weer aan de kook en blijf goed roeren met de garde.
  6. Laat 2 min koken en giet daarna op een plat met koud water afgespoeld bord.
  7. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  8. Draai de boter met de mixer rustig glad en voeg hier de frambozencrème aan toe.
  9. Laat de mixer nu zeker 10 minuten draaien tot een zachte en luchtige crème.
  10. Schep in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje
Garnering
  1. Hol de cupcakes met behulp van een parisienneboor of heel voorzichtig met een theelepeltje een klein beetje uit.
  2. Vul deze holtes met de jam.
  3. Spuit op elke cupcake een grote toef frambozencrème.
  4. Knip de rietjes door de helft.
  5. Snijd 12 schijfjes van de citroen.
  6. Garneer de cupcakes met verse framboos, munt, citroen en een rietje.
Tip van Rudolp

Je kunt deze cakejes nog best een dag bewaren in de koelkast
De cakjes zijn wel het lekkerst op kamertemperatuur

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email