Limoen-Gember-Marinade

heerlijk op vlees bij de barbeque

Omschrijving

| Sausen/ marinades/ dippers/ 4 porties

| ± paar min

| gezien in een kookboek voor vegetarische gerechten.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2-3 teentjes knoflook
  • 3 cm verse gember
  • sap en geraspte schil van 2 limoenen
  • 10 el olijfolie
  • 2 el sojasaus
  • grof gemalen vierseizoenenpeper

Bereiding

  1. Pel de teentjes knoflook en pers ze in een kom
  2. Schil de gemberwortel en rsap hem fijn in de kom
  3. Roer het limoensap, de geraspte limoenschil, olijfolie, sojasaus en wat peper erdoor
  4. Marineer da wat je wilt grillen, minsters 2 uur
  5. bestrijk het indien gewenst tijdens het grillen regelmatig bij met deze marinade
  6. Deze fruitige-pittige marinade is perfct voor bv zoete aardappelen 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email