Limoen-Gember-Marinade
heerlijk op vlees bij de barbequeOmschrijving
| Sausen/ marinades/ dippers/ 4 porties
| ± paar min
| gezien in een kookboek voor vegetarische gerechten.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2-3 teentjes knoflook
- 3 cm verse gember
- sap en geraspte schil van 2 limoenen
- 10 el olijfolie
- 2 el sojasaus
- grof gemalen vierseizoenenpeper
Bereiding
- Pel de teentjes knoflook en pers ze in een kom
- Schil de gemberwortel en rsap hem fijn in de kom
- Roer het limoensap, de geraspte limoenschil, olijfolie, sojasaus en wat peper erdoor
- Marineer da wat je wilt grillen, minsters 2 uur
- bestrijk het indien gewenst tijdens het grillen regelmatig bij met deze marinade
- Deze fruitige-pittige marinade is perfct voor bv zoete aardappelen