Limoen-cheesecupcakes

Omschrijving

 | klein gebak | ong 14 stuks

 | in totaal 60 min

 | 24Kitchen/ Rudolph van Veen

Ingrediënten

Limoencake

  • 200g zachte boter
  • 200g suiker
  • 1el vanillesuiker
  • 3eieren
  • 5limoen
  • 200g bloem
  • 2tl bakpoeder
  • 1mespuntje zout

Cheesecakevulling

  • 200g roomkaas
  • 50g suiker
  • 1ei
  • 5limoen
  • 100g cantuccinikoekjes

Kokoscrème

  • 250ml kokosmelk
  • 25ml kokoslikeur (eventueel weglaten als je geen alcohol wilt)
  • 50g suiker
  • 2eidooiers
  • 2el bloem
  • 250g boter
  • 60g poedersuiker
  • Muntsuiker
  • 4el kristalsuiker
  • 1bosje munt

Bereiding

Limoencake

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC.
  2. Zet de cupcakevormpjes klaar in de tray.
  3. Klop de boter met de suiker luchtig en meng één voor één de eieren erdoor.
  4. Rasp de schil van de limoen en meng de rasp door de bloem.
  5. Pers de limoen uit en roer een scheutje sap door het cakebeslag.
  6. Zeef en meng de bloem, de bakpoeder en een mespuntje zout door het botermengsel.
  7. Schep het cakebeslag in een spuitzak.

Cheesecakevulling

  1. Klop de roomkaas met suiker en ei luchtig.
  2. Rasp de schil van de limoen en voeg samen met een scheutje limoensap toe aan de roomkaas.
  3. Hak de cantuccinikoekjes in kleine brokjes en roer de stukjes koek door de roomkaas. 
  4. Bedek de bodem van de cupcakevormpjes met een laagje cakebeslag.
  5. Schep hier een lepel cheesecakevulling bovenop.
  6. Vul de rest van het vormpje tot driekwart af met het cakebeslag.
  7. Bak de cupcakes in circa 25 minuten gaar op 175°C.

Kokoscrème

  1. Breng de kokosmelk met de helft van de suiker aan de kook.
  2. Roer de eidooiers met de rest van de suiker en de kokoslikeur los en roer de bloem erdoor.
  3. Meng de warme kokosmelk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door.
  4. Breng de kokoscrème aan de kook en gaar op laag vuur circa 2 minuten.
  5. Laat de kokosroom op een bakplaatje afgedekt met plasticfolie afkoelen.
  6. Roer de boter met de poedersuiker en de afgekoelde kokosroom tot een egale crème.
  7. Spuit een rozet kokoscrème op de cupcakes.

Muntsuiker

  1. Maal de suiker met een half handje muntblaadjes in het bakje van de staafmixer fijn tot een groene en geurige suiker.
  2. Strooi de suiker over de cupcakes ter garnering.

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten