Lemon-cheese-cupcakes
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 12 a 14 stuks
| in totaal 60 min
| 24Kitchen; Chef: Rudolph van Veen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Lemoncake
- 200 g zachte boter
- 200 g suiker
- 1 el vanillesuiker
- 3 eieren
- 5 limoen
- 200 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 mespuntje zout
Cheesecake vulling
- 200 g roomkaas
- 50 g suiker
- 1 ei
- 5 limoen
- 100 g cantuccinikoekjes
Kokos crème
- 250 ml kokosmelk
- 25 ml kokoslikeur (eventueel weglaten als je geen alcohol wilt)
- 50 g suiker
- 2 eidooiers
- 2 el bloem
- 250 g boter
- 60 g poedersuiker
- Muntsuiker
- 4 el kristalsuiker
- 1 bosje munt
Bereiding
Limoencake
- Verwarm de oven voor op 175 ºC.
- Zet de cupcakevormpjes klaar in de tray.
- Klop de boter met de suiker luchtig en meng één voor één de eieren erdoor.
- Rasp de schil van de limoen en meng de rasp door de bloem.
- Pers de limoen uit en roer een scheutje sap door het cakebeslag.
- Zeef en meng de bloem, de bakpoeder en een mespuntje zout door het botermengsel.
- Schep het cakebeslag in een spuitzak.
Cheesecake vulling
- Klop de roomkaas met suiker en ei luchtig.
- Rasp de schil van de limoen en voeg samen met een scheutje limoensap toe aan de roomkaas.
- Hak de cantuccinikoekjes in kleine brokjes en roer de stukjes koek door de roomkaas.
- Bedek de bodem van de cupcakevormpjes met een laagje cakebeslag.
- Schep hier een lepel cheesecakevulling bovenop.
- Vul de rest van het vormpje tot driekwart af met het cakebeslag.
- Bak de cupcakes in circa 25 minuten gaar op 175°C.
Kokoscrème
- Breng de kokosmelk met de helft van de suiker aan de kook.
- Roer de eidooiers met de rest van de suiker en de kokoslikeur los en roer de bloem erdoor.
- Meng de warme kokosmelk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door.
- Breng de kokoscrème aan de kook en gaar op laag vuur circa 2 minuten.
- Laat de kokosroom op een bakplaatje afgedekt met plasticfolie afkoelen.
- Roer de boter met de poedersuiker en de afgekoelde kokosroom tot een egale crème.
- Spuit een rozet kokoscrème op de cupcakes.
Muntsuiker
- Maal de suiker met een half handje muntblaadjes in het bakje van de staafmixer fijn tot een groene en geurige suiker.
- Strooi de suiker over de cupcakes ter garnering.