Lentehapje met kerstomaat

Omschrijving:

Aperitiefhapjes | kaas en groenten | ong. 20 stuks
Bereidingstijd: 15 min
Bron: 2014.04.09 – Colruyt inspiratiefolder, Heerlijke menu’s voor Pasen

Ingrediënten:

  • 20 kerstomatenmix Tricolore
  • 250 g verse kaas (roomkaas)
  • 0.5 stengel groene selder
  • 1 bosje radijzen
  • 5 sprietjes bieslook (vers)
  • 1 eetl. walnoten
  • 20 toastjes
  • zwarte peper
  • zout

Bereidingswijze:

  1. Snij de kerstomaten in 2.
  2. Snipper de selder heel fijn.
  3. Snij 4 radijzen in heel fijne schijfjes en hak de rest fijn.
  4. Snipper het bieslook fijn.
  5. Hak de walnoten grof
  6. Meng de stukjes groene selder met de gehakte radijzen, het bieslook, de noten en de verse kaas.
  7. Kruid met zwarte peper en zout.
  8. Besmeer elk toastje rijkelijk met het kaasmengsel.
  9. Versier met 2 halve kerstomaten en een schijfje radijs.

Drankadvies:

  • Bier: Hoegaarden Grand Cru, Speciaalbier
  • Wijn: Château Petit Roubié, Picpoul de Pinet, A.O.P. Coteaux du Languedoc

Voedingswaarde:

  • Energie: 30 kcal
  • Eiwitten: 1.6 g
  • Vetten: 1.1 g
  • Koolhydraten: 3.5 g