Lemon Meringue Cheesecake

Omschrijving

| 8 a 10 pers

| totaal ong 2 uur

| facebook/ tasty

Ingrediënten

  • 2 kopjes zandkoekkruimels
  • 1/4 kopje gesmolten boter
  • 225 gr roomkaas, verzacht
  • 1 kopje zure room
  • 1 kopje witte suiker
  • 4 eieren
  • 1/4 kopje vers citroensap
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 citroen, gepeld
  • 4 eiwitten
  • 1/4 kopje witte suiker
  • 1/4 theelepel wijnsteen (optioneel)
  • 1 1/2 kopjes citroengestremde melk

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 165 °C .
  2. Meng koekkruimels en gesmolten boter in een kom tot gelijkmatig gecombineerd; druk in de bodem van een 24 cm springvorm.
  3. Klop roomkaas, zure room en 1 kop suiker samen in een kom met behulp van een elektrische mixer tot een glad en romig mengsel. 
  4. Voeg eieren een voor een toe en klop goed na elke toevoeging. 
  5. Meng citroensap, vanille-extract en citroenschil in een mengsel van roomkaas, de bodem en de zijkanten van de kom. 
  6. Verspreid het mengsel over koekjes in de springvorm.
  7. Bak in de voorverwarmde oven tot bijna in het midden, ± 1 uur. 
  8. Koel af tot kamertemperatuur en koel tot het volledig is afgekoeld, minimaal 3 tot 4 uur.
  9. Verwarm de oven voor op 190 °C .
  10. Klop het eiwit in een kom met behulp van een elektrische mixer tot zachte pieken vormen; voeg 1/4 kop suiker en room van wijnsteen toe en sla tot stijf, maar niet droog, pieken vormen.
  11. Bak in de voorverwarmde oven tot meringue goudbruin is, ongeveer 10 minuten. 
  12. Laat onbedekt in de koelkast rusten voor ± 1 uur.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten