Omschrijving



Ingrediënten
- 2 kopjes zandkoekkruimels
- 1/4 kopje gesmolten boter
- 225 gr roomkaas, verzacht
- 1 kopje zure room
- 1 kopje witte suiker
- 4 eieren
- 1/4 kopje vers citroensap
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 citroen, gepeld
- 4 eiwitten
- 1/4 kopje witte suiker
- 1/4 theelepel wijnsteen (optioneel)
- 1 1/2 kopjes citroengestremde melk
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 165 °C .
- Meng koekkruimels en gesmolten boter in een kom tot gelijkmatig gecombineerd; druk in de bodem van een 24 cm springvorm.
- Klop roomkaas, zure room en 1 kop suiker samen in een kom met behulp van een elektrische mixer tot een glad en romig mengsel.
- Voeg eieren een voor een toe en klop goed na elke toevoeging.
- Meng citroensap, vanille-extract en citroenschil in een mengsel van roomkaas, de bodem en de zijkanten van de kom.
- Verspreid het mengsel over koekjes in de springvorm.
- Bak in de voorverwarmde oven tot bijna in het midden, ± 1 uur.
- Koel af tot kamertemperatuur en koel tot het volledig is afgekoeld, minimaal 3 tot 4 uur.
- Verwarm de oven voor op 190 °C .
- Klop het eiwit in een kom met behulp van een elektrische mixer tot zachte pieken vormen; voeg 1/4 kop suiker en room van wijnsteen toe en sla tot stijf, maar niet droog, pieken vormen.
- Bak in de voorverwarmde oven tot meringue goudbruin is, ongeveer 10 minuten.
- Laat onbedekt in de koelkast rusten voor ± 1 uur.