Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Lemon Meringue Cheesecake | mijn receptenbundel

Lemon Meringue Cheesecake

Gezien op facebook en hier uitgeprobeerd en uitgewerkt

Omschrijving

| Bakkerij/ gebak/ 8 a 12 pers

| totaal zo’n 2 uur

| facebook/ https://www.allrecipes.com/recipe/244929/lemon-meringue-cheesecake/

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Taartbodem

  • 160 gr (2 cups) zandkoekkruimels
  • 60 gr (¼ cup) gesmolten boter

Roomkaasvulling

  • 225 gr roomkaas, verzacht
  • 125 gr (1 cup) zure room
  • 200 gr (1 cup) witte suiker
  • 4 hele eieren
  • 60 ml (¼ cup) vers citroensap
  • 1 thl vanille-extract
  • 1 citroen, geraspt

Meringue

  • 4 eiwitten
  • 50 gr (¼ cup) witte suiker
  • ¼ thl wijnsteen (optioneel)

Lemon curd

  • rasp van 2 flinke citroenen
  • sap van 2 flinke citroenen (ongeveer 130 ml)
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 2 eieren (geklutst)

Bereiding

Taartbodem
  1. Verwarm de oven voor op 165 °C .
  2. Springvorm van 24 cm Ø voorbereiden met bakpapier en invetten met bv bakspray
  3. Meng koekkruimels en gesmolten boter, verdeel dit mengsel gelijkmatig over de bodem, druk met de bolle kant van een lepel stevig aan.
  4. Zet je springvorm even weg in de koelkast zodat de bodem stevig wordt.
Roomkaasvulling
  1. Klop roomkaas, zure room en 200 gr suiker samen in een kom met behulp van een elektrische mixer tot een glad en romig mengsel.
  2. Voeg eieren een voor een toe en klop goed na elke toevoeging.
  3. Meng citroensap, vanille-extract en citroenschil in een mengsel van roomkaas, de bodem en de zijkanten van de kom.
  4. Verspreid het mengsel over koekjes in de springvorm.
  5. Bak in de voorverwarmde oven tot bijna in het midden, ± 1 uur.
  6. Koel af tot kamertemperatuur en koel tot het volledig is afgekoeld, minimaal 3 tot 4 uur.
Lemon Curd
  1. Rasp de citroenen en pers ze uit. Zeef het sap even om velletjes en pitjes te verwijderen.
  2. Doe de citroenrasp, suiker en roomboter in een kom, zet de kom op een pan met een laagje kokend water (=au bain marrie), zet het vuur nu wel iets lager.
  3. Laat de ingrediënten in de kom smelten en roer rustig door tot een gladde massa.
  4. Als alle boter is gesmolten voeg je het citroensap toe, roer dit door het mengsel en voeg dan ook de eieren toe.
  5. Nu is het een kwestie van geduld. Hou af en toe wel even in de gaten of er nog genoeg water in je pannetje zit.
  6. Blijf rustig roeren in de kom terwijl de lemon curd steeds wat dikker wordt. Als de lemon curd de dikte van yoghurt heeft is hij goed, duurt ong 20 min.
  7. Giet de lemon curd in een schaal om af te koelen
  8. Terwijl de lemon curd afkoelt dikt hij ook nog verder in tot de uiteindelijke juiste dikte.
Meringue
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C .
  2. Klop het eiwit in een kom met behulp van een elektrische mixer tot zachte pieken vormen
  3. Voeg 50 gr suiker, 125 gr zure room en wijnsteen toe en klop tot je eiwitschuim mooie stijve pieken heeft.
Afwerking
  1. Bestrijk je afgekoelde cheesecake met een mooie laag afgekoelde lemoncurd
  2. Breng hier bovenop je geklopte meringue
  3. Breng je taart weer even in de voorverwarmde oven van 190 °C en bak ± 10 min. tot meringuepieken goudbruin zijn
  4. Haal hem uit de oven en laat ± 1 uur onbedekt in de koelkast rusten.

Categorieën