Bonensalade parmaham

Lauwwarme bonensalade met parmaham

Omschrijving

 salades| hoofdgerecht   | 4 pers

tijd | 20 min

bron | herfst 2016, seizoenmagazine Plus

Ingrediënten

  • 6 el olijfolie
  • 100 gr parmaham (Curdi d’Italia)
  • 450 gr sperziebonen (diepvries)
  • 150 gr tuinerwten extra fijn (diepvries)
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 1 zak zwarte bonen (25 gr)
  • 6 zongedroogde tomaten (pot), in reepjes gesneden
  • 75 gr rucola
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 ciabatta

Bereiding

  1. Verhit olijfolie in een koekenpan
  2. Bad de parmaham in 3-4 min krokant
  3. Neem de ham uit de pan
  4. Doe 2 el olijfolie in de pan, voeg de bevroren groenten toe en bak ze in 5 min beetgaar
  5. Voeg de knoflook, de zwarte bonen en de zongedroogde tomaatjes toe en verwarm nog 2 min, neem de pan van het vuur
  6. Verdeel de rucola over 4 borden
  7. Scherp er de warme bonensalade op
  8. Verkruimel de ham grof boven de salade
  9. Besprenkel de salades met de resterende olijfolie en de balsamicoazijn
  10. Serveer het ciabattabrood
  11. Gebruik je afbakbrood? Bak het dan volgens de aanwijzing op de verpakking

Tip:

  • vervang de parmaham door reepjes salami of een handje noten
  • bestrooi de salade met 3 el geraspte Parmezaanse kaas

Voedingswaarde

  • 660kcal, 2520 kj
  • 21 gr eiwit
  • 30 gr vet (waarvan verzadigd 5 gr)
  • 55 gr koolhydraten (waarvan 2 gr suikers)
  • 2,5 gr zout

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten