Lauwwarme bonensalade met parmaham
Omschrijving
| hoofdgerecht | 4 pers
| 20 min
| herfst 2016, seizoenmagazine Plus
Ingrediënten
- 6 el olijfolie
- 100 gr parmaham (Curdi d’Italia)
- 450 gr sperziebonen (diepvries)
- 150 gr tuinerwten extra fijn (diepvries)
- 1 teentje knoflook, fijn gesneden
- 1 zak zwarte bonen (25 gr)
- 6 zongedroogde tomaten (pot), in reepjes gesneden
- 75 gr rucola
- 2 el balsamicoazijn
- 1 ciabatta
Bereiding
- Verhit olijfolie in een koekenpan
- Bad de parmaham in 3-4 min krokant
- Neem de ham uit de pan
- Doe 2 el olijfolie in de pan, voeg de bevroren groenten toe en bak ze in 5 min beetgaar
- Voeg de knoflook, de zwarte bonen en de zongedroogde tomaatjes toe en verwarm nog 2 min, neem de pan van het vuur
- Verdeel de rucola over 4 borden
- Scherp er de warme bonensalade op
- Verkruimel de ham grof boven de salade
- Besprenkel de salades met de resterende olijfolie en de balsamicoazijn
- Serveer het ciabattabrood
- Gebruik je afbakbrood? Bak het dan volgens de aanwijzing op de verpakking
Tip:
- vervang de parmaham door reepjes salami of een handje noten
- bestrooi de salade met 3 el geraspte Parmezaanse kaas
Voedingswaarde
- 660kcal, 2520 kj
- 21 gr eiwit
- 30 gr vet (waarvan verzadigd 5 gr)
- 55 gr koolhydraten (waarvan 2 gr suikers)
- 2,5 gr zout