Lasagna Primavera met zalm

Omschrijving

| Hoofdgerecht | 8 pers

| 50 min + 35 min in de oven

| 2019.04.10 – Colruyt inspirartiefolder; Buiten gewoon Pasen vieren.

Ingrediënten

  • 600 g Atlantische zalmfilets (diepvries)
  • 100 g erwten (diepvries)
  • 500 g groene asperges
  • 1 courgette
  • 1 broccoli
  • 1 onbehandelde citroen (bio)
  • 1 plantje basilicum
  • 50 g boter
  • 1 el. boter
  • 6 dl melk
  • 1 dl room
  • 70 g parmezaan (blok)
  • 12 lasagne bladen
  • 6 el. bloem
  • 1 L visbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
  • 2 el. olijf
  • nootmuskaat, zwarte peper (molen) en zout

Bereiding

  1. Laat de zalm oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  2. Pluk de blaadjes basilicum en hou er een tiental opzij voor de afwerking. Snipper de rest fijn.
  3. Rasp de citroenschil (niet het wit) en pers de citroen.
  4. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
  5. Snij de courgette in de lengte in fijne plakken.
  6. Rasp de parmezaan.
  7. Schil de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde.
  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  9. Doe de zalmfilets in een kookpot en overgiet met de bouillon en het citroensap.
  10. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat nog 6 min. garen.
  11. Haal de vis met een schuimspaan uit de kookpot en laat lichtjes afkoelen.
  12. Verdeel in grote stukken en zeef de bouillon.
  13. Kook intussen de asperges, de broccoli en de diepgevroren erwten 4 min. onafgedekt in licht gezouten water.
  14. Giet af en spoel onder koud water.
  15. Snij de asperges in stukken van ± 4 cm en hou de aspergepunten apart.
  16. Leg de courgetteplakken op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie.
  17. Kruid met zwarte peper en zout. Zet 5 min. in de voorverwarmde oven.
  18. Smelt 50 g boter in een steelpannetje en roer er de bloem onder.
  19. Laat even drogen op het vuur.
  20. Giet er beetje bij beetje en al roerend de koude melk en de bouillon bij.
  21. Laat pruttelen tot u een gebonden saus hebt. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
  22. Meng er de helft van de geraspte parmezaan, de citroenzeste, het fijngesnipperde basilicum en de room onder.
  23. Meng de saus met de zalm, de broccoli, de erwten en de asperges (niet de punten).
  24. Vet een ovenschaal in met 1 el. boter en leg er 4 lasagne bladen in.
  25. Verdeel er 1/3 van de saus over en leg daarop de helft van de courgetteplakken.
  26. Herhaal dit nog een keer en eindig met 4 lasagne bladen en een laagje saus.
  27. Duw de aspergepunten lichtjes in de saus en bestrooi met de rest van de parmezaan.
  28. Dek de schotel af met aluminiumfolie en bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
  29. Verwijder daarna de aluminiumfolie en laat nog 10 min. bakken.
  30. Haal de lasagne uit de oven en laat 10 min. rusten.
  31. Werk af met de opzij gehouden basilicumblaadjes.

Drankadvies

Bier: Tempelier, Amberbier
Wijn: Bourgogne Aligoté A.O.P.

Voedingswaarde

Energie: 508 Kcal Vetten: 27.1 gr
waarvan verz. vetzuren: 14.2 gr
Koolhydraten: 35,3 gr
waarvan suikers: 8.5 gr
Vezels: 4.1 gr Eiwitten: 28.9 gr zout: 1.7 gr