Lasagna Primavera met zalm
Omschrijving
| |Hoofdgerecht/ pasta/ zalm/ 8 pers
| ± 50 min + 35 min in de oven
| 2019.04.10 – Colruyt inspiratiefolder; Buiten gewoon Pasen vieren.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 600 g Atlantische zalmfilets (diepvries)
- 100 g erwten (diepvries)
- 500 g groene asperges
- 1 courgette
- 1 broccoli
- 1 onbehandelde citroen (bio)
- 1 plantje basilicum
- 50 g boter
- 1 el. boter
- 6 dl melk
- 1 dl room
- 70 g Parmezaan (blok)
- 12 lasagne bladen
- 6 el. bloem
- 1 L visbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
- 2 el. olijf
- nootmuskaat, zwarte peper (molen) en zout
Bereiding
- Laat de zalm oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Pluk de blaadjes basilicum en hou er een tiental opzij voor de afwerking. Snipper de rest fijn.
- Rasp de citroenschil (niet het wit) en pers de citroen.
- Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
- Snij de courgette in de lengte in fijne plakken.
- Rasp de Parmezaan.
- Schil de asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Doe de zalmfilets in een kookpot en overgiet met de bouillon en het citroensap.
- Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat nog 6 min. garen.
- Haal de vis met een schuimspaan uit de kookpot en laat lichtjes afkoelen.
- Verdeel in grote stukken en zeef de bouillon.
- Kook intussen de asperges, de broccoli en de diepgevroren erwten 4 min. onafgedekt in licht gezouten water.
- Giet af en spoel onder koud water.
- Snij de asperges in stukken van ± 4 cm en hou de aspergepunten apart.
- Leg de courgetteplakken op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie.
- Kruid met zwarte peper en zout. Zet 5 min. in de voorverwarmde oven.
- Smelt 50 g boter in een steelpannetje en roer er de bloem onder.
- Laat even drogen op het vuur.
- Giet er beetje bij beetje en al roerend de koude melk en de bouillon bij.
- Laat pruttelen tot u een gebonden saus hebt. Kruid met zwarte peper, zout en nootmuskaat.
- Meng er de helft van de geraspte Parmezaan, de citroenzeste, het fijngesnipperde basilicum en de room onder.
- Meng de saus met de zalm, de broccoli, de erwten en de asperges (niet de punten).
- Vet een ovenschaal in met 1 el. boter en leg er 4 lasagne bladen in.
- Verdeel er 1/3 van de saus over en leg daarop de helft van de courgetteplakken.
- Herhaal dit nog een keer en eindig met 4 lasagne bladen en een laagje saus.
- Duw de aspergepunten lichtjes in de saus en bestrooi met de rest van de Parmezaan.
- Dek de schotel af met aluminiumfolie en bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
- Verwijder daarna de aluminiumfolie en laat nog 10 min. bakken.
- Haal de lasagne uit de oven en laat 10 min. rusten.
- Werk af met de opzij gehouden basilicumblaadjes.
Drankadvies
Wijn: | Bourgogne Aligoté A.O.P |
Bier: | Tempelier, Amberbier |
Voedingswaarde
Energie: 508 Kcal | Vetten: 27,1 gr waarvan verz. vetzuren: 14,2 gr |
Koolhydraten: 35,3 gr waarvan suikers: 8,5 gr |
Eiwitten: 28,9 gr | Vezels: 4,1 gr | Natrium: 1,7 g |