Pastijtjes met Lamsragoût

Omschrijving

| Voorgerecht, warm | 6 pers  

| ongeveer 15 a 20  min

| Uit eigen keuken

Uitgelichte afbeelding

Met kerst had ik lamsschenkel gemaakt. Hiervan had ik nog ruim vlees over. Dat heb ik verwerkt in een heerlijke ragoût. Het vlees werd ontdaan van het bot, het vet en alle velletjes en vervolgens in kleine blokjes gesneden.
De ragoût kan je tenslotte invriezen en met een volgend feest als warm voorgerecht als pastijtje opdienen. Succes verzekerd.

Ingrediënten

Vlees/groenten

  • 450 gr lamsvlees
  • 1/2 prei
  • 1/2 rode en 1/2 gele paprika
  • 1 winterpeen
  • boter, peper, zout

Ragoût

  • 80 gr boter
  • 80 gr meel
  • p&z, nootmuskaat
  • 750 cc bouillon van een lams-bouillonblokje (eventueel een kippenbouillonblokje)
  • 150 cc room

Bereiding

voorbereiding groenten/vlees
  1. Maak de groenten (prei, wortelen, paprika) schoon en snij ze in kleine blokjes
  2. Het vlees heb ik ontdaan van bot, vet en vliesjes en vervolgens in kleine blokjes gesneden.
  3. In een braadpan breng je wat boter en stoof hierin je gesneden groenten
  4. breng tenslotte het vlees bij de groenten, meng ze even goed door en warm het geheel goed door.

Ragoût

  1. smelt de 80 gr boter (niet bruin laten worden) en voeg de bloem ineens bij en roer tot een romig geheel, zorg dat er geen klontjes ontstaan en de bloem zo kan garen.
  2. breng dan beetje bij beetje de bouillon toe en blijf roeren. 
  3. tenslotte je room toevoegen en nu niet meer laten koken.
  4. Als laatste schep je het vlees-groenten mengsel onder de ragoût.

serveren:

Op een feestelijke dag kan je deze ragoût zachtjes opwarmen (niet koken) en in pastijbakjes verdelen. Eet smakelijk

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email