Lamsrack op Turkse wijze met Tabouleh

Omschrijving

| hoofdgerecht | 4 pers

| marineren 60 min – voorbereiding 40 min – grillen 15 a 20 min

| info kaartjes Weber bbq 2019

  • 1 lamsrack van ± 700 gr
  • voor de Tabouleh-salade:
  • 225 gr Bulgar, beetgaar
  • 85 gr geroosterde zoutloze pistachenoten
  • 4 el grof gehakte verse munt
  • 5 el krenten
  • 75 gr gedroogde abrikozen (gehakt)
  • voor de dressing:
  • 3 el olijfolie
  • 3 el vers geperst citroensap
  • ¾ tl gemalen komijnzaad
  • ¼ tl gemalen kaneel
  • voor de marinade:
  • 2 el olijfolie
  • 1 el muntbladeren (gedroogd)
  • ½ tl gemalen komijnzaden
  • ¼ tl gemalen kaneel
  • ¼ tl grof zeezout
  • ¼ tl vers gemalen zwarte peper
  1. Meng de Bulgur (beetgaar gekookt) met de resterende ingrediënten voor de salade
  2. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kleine kom en maak hiermee de Tabouleh-salade aan
  3. Verwarm de barbeque voor de directe gemiddelde warmte (tussen 175-230 °C )
  4. Meng de ingrediënten voor de marinade in een kleine kom, bestrijk daarna de lamsrack ermee aan alle kanten
  5. Vóór het grillen ongeveer 1 uur op kamertemperatuur laten rusten
  6. Borstel het grillrooster schoon.
  7. Leg de lamsrack in de multifunctionele vleeshouder en gril op directe, middelmatige warmte met gesloten deksel gedurende ongeveer 15 a 20 minuten tot de gewenste gaarheid is bereikt.
  8. Voor rosé/ rood bv medium rare, één tot tweemaal keren.
  9. Indien er vlammen ontstaan verplaats dan de lamsrack naar de indirecte zone.
  10. Haal de lamsrack van de barbeque en laat deze 3 a 5 min rusten.
  11. Verdeel het vlees in aparte koteletten en serveer warm met de Tabouleh-salade.