Lamsrack op Turkse wijze met Tabouleh
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| marineren 60 min – voorbereiding 40 min – grillen 15 a 20 min
| info kaartjes Weber bbq 2019
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 lamsrack van ± 700 gr
Tabouleh-salade
- 225 gr Bulgar, beetgaar
- 85 gr geroosterde zoutloze pistachenoten
- 4 el grof gehakte verse munt
- 5 el krenten
- 75 gr gedroogde abrikozen (gehakt)
Dressing
- 3 el olijfolie
- 3 el vers geperst citroensap
- ¾ tl gemalen komijnzaad
- ¼ tl gemalen kaneel
Marinade
- 2 el olijfolie
- 1 el muntbladeren (gedroogd)
- ½ tl gemalen komijnzaden
- ¼ tl gemalen kaneel
- ¼ tl grof zeezout
- ¼ tl vers gemalen zwarte peper
Bereiding
- Meng de Bulgur (beetgaar gekookt) met de resterende ingrediënten voor de salade
- Meng de ingrediënten voor de dressing in een kleine kom en maak hiermee de Tabouleh-salade aan
- Verwarm de barbeque voor de directe gemiddelde warmte (tussen 175-230 °C )
- Meng de ingrediënten voor de marinade in een kleine kom, bestrijk daarna de lamsrack ermee aan alle kanten
- Vóór het grillen ongeveer 1 uur op kamertemperatuur laten rusten
- Borstel het grillrooster schoon.
- Leg de lamsrack in de multifunctionele vleeshouder en gril op directe, middelmatige warmte met gesloten deksel gedurende ongeveer 15 a 20 minuten tot de gewenste gaarheid is bereikt.
- Voor rosé/ rood bv medium rare, één tot tweemaal keren.
- Indien er vlammen ontstaan verplaats dan de lamsrack naar de indirecte zone.
- Haal de lamsrack van de barbeque en laat deze 3 a 5 min rusten.
- Verdeel het vlees in aparte koteletten en serveer warm met de Tabouleh-salade.