Lamscurry met kokosmelk
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ruim een uur
| 2017.08.23 – Colruyt inspiratiefolder, koken met 5 ingrediënten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 500 g lamsboutsneden (zonder bot)
- 6 wortelen
- 1 plantje koriander
- 250 g basmatirijst
- 4 el. kokosmelk
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 3 el. ketchup
- 1 el. bloem
- 3 dl groentebouillon (½ blokje opgelost in 3 dl heet water)
- 2 el. olijfolie
- 0.5 kfl. paprikapoeder
- zwarte peper (molen)
- zout
Bereiding
Voorbereiding (± 20 min)
- Snij de wortelen in grove stukken.
- Snipper de uien en het knoflook fijn.
- Snij de lamsboutsneden in grote stukken. Kruid aan alle kanten met zwarte peper en zout.
- Wentel door de bloem en klop er de overtollige bloem lichtjes af.
- Hak de korianderblaadjes grof.
Bereiding (20 min + 1 tot 1:30 u stoven)
- Bak de stukken lamsvlees aan alle kanten mooi bruin (doe dit eventueel in meerdere keren).
- Neem de stukken vlees uit de stoofpot en zet opzij.
- Verhit opnieuw 1 el. olijfolie in dezelfde stoofpot en stoof de fijngesnipperde uien, het knoflook en het paprikapoeder 10 min. op een zacht vuur.
- Voeg de stukken wortel toe en roer om.
- Doe de stukken vlees opnieuw in de stoofpot en meng goed.
- Roer er de ketchup onder en overgiet met de bouillon langs de rand van de stoofpot.
- Breng aan de kook en laat 1 u. à 1 u. 30 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.
- Het vlees moet heel zacht zijn.
- Kook 10 min. voor het einde van de stooftijd de rijst afgedekt gaar in 5 dl licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking).
- Dek af en laat zo 5 min. stomen. Roer dan los met een vork.
- Voeg op het einde van de stooftijd de kokosmelk toe aan de lamscurry en meng goed.
- Verwarm nog even, maar laat niet meer koken.
- Werk af met wat grof gehakte korianderblaadjes
- TIP: vervang de verse wortelen door 600 gr diepvrieswortelen
Drankadvies
Wijn: | Groot Genoegen Cinsaut-Cabernet Sauvignon, Western Cape – Zuid-Afrika |
Bier: | Postel Tripel, Blond abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 549 Kcal | Eiwitten: 31,6 gr | Vetten: 17,5 gr | Koolhydraten: 65,7 gr |