Lamsbout met rozemarijn en lentegroentjes

Omschrijving:

Hoofdgerecht | Vlees | Ovengerecht | 4 personen
Bereidingstijd: meer dan 60 min.
Bron: 2014.04.09 – Colruyt inspiratiefolder, Heerlijke menu’s voor Pasen

Ingrediënten:

  • 1 lamsbout met been (beenhouwerij)
  • 400 g peultjes
  • 1.5 bussels wortelen
  • 1 onbehandelde citroen
  • 6 takjes verse munt
  • 2 takjes rozemarijn (vers)
  • 1.2 kg primeuraardappelen
  • 3 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding (30 min.)

  • Boen de aardappelen schoon en snij ze in 2.
  • Snij elke rode ui in 8 stukken.
  • Plet het knoflook met de platte kant van een groot mes.
  • Snij de wortelen in staafjes van 3 cm lang en 1/2 cm breed.
  • Snij de peultjes in 3 schuine stukken.
  • Rasp de citroenschil.
  • Snipper de munt en de rozemarijn fijn.
  • Maak enkele inkepingen in de lamsbout en vul ze met de fijngesnipperde rozemarijn.

Bereidingswijze (10 min. + 45 à 50 min. in de oven + 10 min. rust):

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Leg de lamsbout met rozemarijn in een grote ovenschaal.
  3. Leg de aardappelen, de rode uien en het geplette knoflook rond het vlees en besprenkel alles met 3 eetl. olijfolie.
  4. Kruid met peper en zout en zet 45 à 50 min. in de voorverwarmde oven.
  5. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de wortelen en de peultjes 15 à 20 min. samen met de citroenzeste.
  6. Kruid met peper en zout.
  7. Haal de lamsbout uit de oven, wikkel hem in aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
  8. Hou de groenten warm en doe er vlak voor het serveren de fijngesnipperde munt bij.
  9. Afwerking: Snij de lamsbout in sneetjes en serveer met de aardappelen en gegrilde uien. Geef er de gestoofde lentegroentjes bij.

Tip:

U kan de verse rozemarijn ook vervangen door Provençaalse kruiden. Strooi ze over de lamsbout net voor hij de oven ingaat.

Drankadvies:

  • Bier: Kasteelbier Donker, Speciaalbier
  • Wijn: Château Coufran, A.O.P. Haut-Médoc

Voedingswaarde:

  • Energie: 628 kcal
  • Eiwitten: 45.3 g
  • Vetten: 30.2 g
  • Koolhydraten: 43.9 g