Lam met citrusvruchten, honing en tijm

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| 30 min

| 2014.10.09 – Reclamefolder Lidl, Wild & Wijn

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 800 gr lamskoteletten
  • ¼ citroenschil
  • 1 dl witte wijn
  • 200 ml honing portsaus
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • verse basilicum
  • zout en versgemalen peper
  • aluminiumfolie

Bereiding

  1. Bestrooi het lamsvlees aan beide kanten met peper en zout.
  2. leg de koteletten met de huid naar beneden in de pan en laat het vet in de pan lopen.
  3. Rasp een beetje citroenschil over het vlees terwijl het in de pan ligt.
  4. Bak de koteletten vervolgens aan beide kanten 1 minuut aan op hoog vuur.
  5. leg de koteletten daarna op een bord en dek af met een stuk aluminiumfolie.
  6. laat dit 10 min rusten
  7. Giet het overtollige et uit de pan en laat overige bakresten er in leggen.
  8. Blus af met 1 l witte wijn.
  9. Giet vervolgens de honing-portsaus in de pan en laat het geheel kort inkoken.
  10. voeg de tijd, laurierblaadjes en een beetje citroenschilrasp toe en naar smaak peper en zout.
Serveren
  1. Verdeel de lamskoteletten over de borden.
  2. Serveer bv met de verse groenten schotel knolselderijpuree en de verse groenteschotel gestoofde prei met vanille.
  3. Giet vervolgens de saus ervoer en maak het bord af met een paar blaadjes bascilicum

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email