Lam met citrusvruchten, honing en tijm
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 30 min
| 2014.10.09 – Reclamefolder Lidl, Wild & Wijn
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 800 gr lamskoteletten
- ¼ citroenschil
- 1 dl witte wijn
- 200 ml honing portsaus
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes tijm
- verse basilicum
- zout en versgemalen peper
- aluminiumfolie
Bereiding
- Bestrooi het lamsvlees aan beide kanten met peper en zout.
- leg de koteletten met de huid naar beneden in de pan en laat het vet in de pan lopen.
- Rasp een beetje citroenschil over het vlees terwijl het in de pan ligt.
- Bak de koteletten vervolgens aan beide kanten 1 minuut aan op hoog vuur.
- leg de koteletten daarna op een bord en dek af met een stuk aluminiumfolie.
- laat dit 10 min rusten
- Giet het overtollige et uit de pan en laat overige bakresten er in leggen.
- Blus af met 1 l witte wijn.
- Giet vervolgens de honing-portsaus in de pan en laat het geheel kort inkoken.
- voeg de tijd, laurierblaadjes en een beetje citroenschilrasp toe en naar smaak peper en zout.
Serveren
- Verdeel de lamskoteletten over de borden.
- Serveer bv met de verse groenten schotel knolselderijpuree en de verse groenteschotel gestoofde prei met vanille.
- Giet vervolgens de saus ervoer en maak het bord af met een paar blaadjes bascilicum