Witte asperge-champignon

Lactosevrije witte asperge-champignon quiche

Omschrijving

 | quiche | 4 personen | lactosevrij

 | 30 min voorbereiding + 35 min afbakken

 | gezocht en gevonden op internet (i.v.m. familie met een lactose- en koemelkallergie)

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg van tante Fanny (verkrijgbaar bij o.a. de Jumbo)
  • 2 eieren
  • 40 gr maïzena
  • 250 ml melk: dat is voor iedereen even zoeken – keuze uit rijstemelk, soyamelk, lactosevrije melk
  • 6 witte asperges
  • 3 grote champignons
  • klein handje paneermeel
  • p&z
  • klein handje amandelschaafsel

Bereiding

  1. Pel de witte asperges met een dunschiller
  2. Voel of je niet toevallig een stukje vergeten bent, dat is stugger en wordt draderig
  3. Snij ongeveer 2 cm van de onderkant eraf, is houterig en plaats de witte asperges in een aspergepan of ruime kookpan
  4. Vul de pan met koud water en het het vuur op middelhoog tot hoog, kijk regelmatig of ze goed buigzaam zijn, dan zijn ze gaar. Kook je ze te lang, dan zijn ze kapot gekookt
  5. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  6. Snij de asperges in kleinere stukjes, snij de champignons in schijfjes
  7. Bak de champignons even aan in een koekenpan totdat ze mooi gekleurd zijn, breng op smaak met peper en zout.
  8. Bedruppel ze met wat citroensap om bruin verkleuring tegen te gaan.
  9. Vet je bakvorm in, leg een vel bakpapier op de bodem en bespray deze ook met bakspray
  10. Rol je bladerdeeg uit en bedek je taartvorm. Denk ook aan de opstaande rand!
  11. Strooi wat paneermeel op de bodem (om overtollig vocht van o.a. de champignons op te vangen, anders wordt je taartboden werd erg slap)
  12. Verdeel de gekookte witte aspergestukjes over je taartbodem
  13. Verdeel de gebakken champignons erboven op
  14. Kluts 2 eieren met de maïzena, peper en zout goed en luchtig in een mengkommetje en giet dit over je asperges en champignons
  15. Bak het geheel 30 a 35 min in de voorverwarmde oven totdat de quiche lichtbruin verkleurt is.
  16. Garneer tenslotte je quiche na het bakken met amandeschaafsel

Eet smakelijk

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten