Kwark, anijs, aardbeien

Snelle Kwarkhangop met anijs en aardbeien

heerlijk fris toetje in voorjaar, zomer

Omschrijving

| dessert/ 4 pers

| ± 10 min en 1 uur rusten

| 2022.05.01 – infokaartje AH

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 kg biologische volle kwark
  • 1 anijsstaafje 
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 500 gr aardbeien
  • 2 takjes munt

Bereiding

  1. Leg een droge en schone theedoek in een vergiet en zet de vergiet in een kom.
  2. Schep de kwark op de theedoek.
  3. Laat 1 uur uitlekken op kamertemperatuur.
  4. Schenk het opgevangen vocht in de kom eruit en doe de kwark in de kom.
  5. Roer het anijsstaafje en de suiker erdoor en verdeel over kommen.
  6. Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes.
  7. Halveer de grote aardbeien.
  8. Leg de aardbeien op de kwark en garneer eventueel met wat verse munt.
Voedingswaarde
Energie: 320 Kcal Vetten: 16 gr
waarvan verz. vetzuren: 11 gr
Koolhydraten: 24 gr
waarvan suikers: 24 gr
Eiwitten: 19 gr Vezels: 1 gr Natrium: 0,4 g

 

Categorieën

Bezoekers

N/A

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten