Snelle Kwarkhangop met anijs en aardbeien
heerlijk fris toetje in voorjaar, zomerOmschrijving
| dessert/ 4 pers
| ± 10 min en 1 uur rusten
| 2022.05.01 – infokaartje AH
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 kg biologische volle kwark
- 1 anijsstaafje
- 3 el fijne kristalsuiker
- 500 gr aardbeien
- 2 takjes munt
Bereiding
- Leg een droge en schone theedoek in een vergiet en zet de vergiet in een kom.
- Schep de kwark op de theedoek.
- Laat 1 uur uitlekken op kamertemperatuur.
- Schenk het opgevangen vocht in de kom eruit en doe de kwark in de kom.
- Roer het anijsstaafje en de suiker erdoor en verdeel over kommen.
- Maak de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes.
- Halveer de grote aardbeien.
- Leg de aardbeien op de kwark en garneer eventueel met wat verse munt.
Voedingswaarde
Energie: 320 Kcal | Vetten: 16 gr waarvan verz. vetzuren: 11 gr |
Koolhydraten: 24 gr waarvan suikers: 24 gr |
Eiwitten: 19 gr | Vezels: 1 gr | Natrium: 0,4 g |