Kruimeldeeg zelf maken
Zoet kruimeldeeg, basisrecept – bestemd voor zoete taarten.Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ basisrecept
| 10 min + 30 min laten rusten
| Libelle, jaargang en nr ?
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 270 g patisseriebloem
- 2 el suiker
- 1 snuifje zout
- 150 g boter (koude, in blokjes)
- 2 el ijskoud water
Bereiding
- Doe de bloem, suiker, zout en blokjes boter in de keukenrobot en meng kort tot een mengsel dat lijkt op broodkruim. Je kunt het ook tussen je handen fijn wrijven.
- Voeg terwijl de keukenrobot draait 2 à 3 el ijskoud water toe, zodat je een soepel deeg krijgt.
- Je kunt het water er ook met de hand door kneden. Kneed zo kort mogelijk.
- Maak een bal van het deeg, duw plat op een bord en verpak in vershoudfolie.
- Laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
- Je kunt het deeg nu uitrollen en verder verwerken.