Kruidenpoffertjes met geitenkaas en honing

Omschrijving

Amuse | kaas | 8 personen
Bereidingstijd: 30 min
Bron: Folder Spar, jaar ?

Ingrediënten:

  • 1/3 pak poffertjesmix (Koopmans)
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 snufje gedroogde tijm
  • ½ eetlepel gedroogde basilicum
  • 1 eetlepel verse bieslook fijngesneden
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • ½ teentje knoflook uitgeperst
  • 200 gram geitenkaas in plakjes
  • 2 eetlepels honing
  • 1 bosje radijsjes
  • 50 gram rucola
  • 8 kerstomaatjes

Bereiding:

  1. Bereid de poffertjesmix volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Roer de kruiden, knoflook en sjalot door het beslag en laat de smaken even intrekken.
  3. Bak vervolgens de poffertjes in een poffertjespan. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
  4. Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de poffertjes over dwars door zodat er twee rondjes onstaan en leg op ieder half poffertje een plakje geitenkaas. Schep hierop een beetje honing. Dek dit af met het andere plakje en leg de poffertjes op een bakplaat met bakpapier en verwarm de poffertjes ca. 5 minuten.
  5. Zet per persoon 3 poffertjes op een voorverwarmd bordje en garneer ze met versgeraspte radijsjes, een toefje rucola en een doorgesneden kerstomaatje.

Tips:

  • Ook lekker met Leidse kaas of rookkaas i.p.v. geitenkaas.
  • Dit recept kan ook gebruikt worden als volledig nagerecht voor 4 personen. Gebruik dezelfde hoeveelheid ingrediënten maar verdeel deze dan over vier bordjes.
  • Stap 1 t/m 3 kunnen vooraf gedaan worden. Vul de poffertjes vlak voordat u begint met het diner/eten en bak ze vlak voor het serveren even af in de voorverwarmde oven.

Wijnadvies:

  • Valdenpeñ Crianza, Castillo de moral, Midden Spanje