Kruidenpoffertjes met geitenkaas en honing
Omschrijving
| Amuses/ kaas/ 8 pers
| ongeveer 30 min
| Reclamefolder Spar, jaartal ?
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 8 kerstomaatjes
- 1/3 pak poffertjesmix (Koopmans)
- 1 el gehakte peterselie
- 1 snufje gedroogde tijm
- ½ eetlepel gedroogde basilicum
- 1 el verse bieslook fijngesneden
- 1 fijngesneden sjalotje
- ½ teentje knoflook uitgeperst
- 200 gram geitenkaas in plakjes
- 2 el honing
- 1 bosje radijsjes
- 50 gram rucola
Bereiding
- Bereid de poffertjesmix volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roer de kruiden, knoflook en sjalot door het beslag en laat de smaken even intrekken.
- Bak vervolgens de poffertjes in een poffertjespan.
- Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 220ºC.
- Snijd de poffertjes over dwars door zodat er twee rondjes onstaan en leg op ieder half poffertje een plakje geitenkaas.
- Schep hierop een beetje honing.
- Dek dit af met het andere plakje en leg de poffertjes op een bakplaat met bakpapier en verwarm de poffertjes ca. 5 minuten.
- Zet per persoon 3 poffertjes op een voorverwarmd bordje en garneer ze met versgeraspte radijsjes, een toefje rucola en een doorgesneden kerstomaatje.
TIPS:
- Ook lekker met Leidse kaas of rookkaas i.p.v. geitenkaas.
- Dit recept kan ook gebruikt worden als volledig nagerecht voor 4 personen. Gebruik dezelfde hoeveelheid ingrediënten maar verdeel deze dan over vier bordjes.
- Stap 1 t/m 3 kunnen vooraf gedaan worden. Vul de poffertjes vlak voordat u begint met het diner/eten en bak ze vlak voor het serveren even af in de voorverwarmde oven.
Drankadvies
Wijn: |
Valdenpeñ Crianza, Castillo de moral, Midden Spanje |
Bier: | — |