Heerlijke kruidenmayonaise maken

Omschrijving

| Sauzen

| ± 5 min

| 2014.04.23 – Colruyt inspiratiefolder; een geslaagd feest

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 0.5 citroen (enkel het sap)
  • 1 bosje kervel
  • 0.5 plantje bieslook (vers)
  • 0.5 plantje platte peterselie
  • 1 ei
  • 1 el. mosterd
  • 1 dl olijfolie (of zonnebloemolie)
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Bereiding

  1. Snipper de verse kruiden fijn.
  2. Scheid het eigeel van het eiwit.
  3. Klop het eigeel los samen met de mosterd.
  4. Voeg beetje bij beetje de olie toe en klop met een klopper tot u een mooi gebonden saus hebt.
  5. Kruid met zwarte peper en zout. Roer er het citroensap onder.
  6. Klop het eiwit op en schep voorzichtig onder de saus.
  7. Meng er tot slot de fijngesnipperde kruiden onder.
Voedingswaarde
Energie: 167 Kcal Eiwitten: 1,3 gr Vetten: 17,8 gr Koolhydraten: 0,3 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email