Heerlijke kruidenmayonaise maken
Omschrijving
| Sauzen
| ± 5 min
| 2014.04.23 – Colruyt inspiratiefolder; een geslaagd feest
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 0.5 citroen (enkel het sap)
- 1 bosje kervel
- 0.5 plantje bieslook (vers)
- 0.5 plantje platte peterselie
- 1 ei
- 1 el. mosterd
- 1 dl olijfolie (of zonnebloemolie)
- zwarte peper (molen)
- zout
Bereiding
- Snipper de verse kruiden fijn.
- Scheid het eigeel van het eiwit.
- Klop het eigeel los samen met de mosterd.
- Voeg beetje bij beetje de olie toe en klop met een klopper tot u een mooi gebonden saus hebt.
- Kruid met zwarte peper en zout. Roer er het citroensap onder.
- Klop het eiwit op en schep voorzichtig onder de saus.
- Meng er tot slot de fijngesnipperde kruiden onder.
Voedingswaarde
Energie: 167 Kcal | Eiwitten: 1,3 gr | Vetten: 17,8 gr | Koolhydraten: 0,3 gr |