Krokante sint-jacobsnoten

Krokante sint-jacobsnoten met quinoa en frisgroene coulis

Omschrijving

Vis | voorgerecht | warm | 4 pers

tijd | voorbereiden: ontdooien, 25 min, afkoelen en bereiden zelf 10 min

bron | 2016.11.30 – Colruyt inspiratiefolder. Schitteren aan de feesttafel 

Ingrediënten

  • 12 sint-jakobsnoten zonder koraal (diepvries)
  • 4 sneetjes grisonvlees (versmarkt)
  • 2 bosjes waterkers
  • 40 g verse spinazie
  • 1 appel
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 sjalot
  • 1 eetl. boter
  • 1 ei
  • 200 g quinoa
  • 4 eetl. panko (Japans paneermeel)
  • 2 eetl. bloem
  • 1 dl visbouillon (1/3 blokje opgelost in 1 dl heet water)
  • 4 el. olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding

Voorbereiding (ontdooitijd + 25 min. + afkoelen):

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Laat de sint-jakobsnoten volledig ontdooien en dep goed droog.
  3. Schik de sneetjes grisonvlees op een bakplaat met bakpapier en bak 10 à 15 min. krokant in de voorverwarmde oven.
  4. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  5. Spoel intussen de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
  6. Kook gaar in 3 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Laat afkoelen.
  7. Snij de ongeschilde appel in kleine blokjes van 1/2 cm.
  8. Meng er 2 eetl. olijfolie en het citroensap onder. Kruid met peper en zout en roer onder de afgekoelde quinoa.
  9. Snipper de sjalot fijn en klop het ei los.
  10. Wentel de sint-jakobsnoten eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door de panko.
  11. Zet in de koelkast tot gebruik.

Bereiding: (10 min.)

  1. Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot glazig.
  2. Roer er de spinazieblaadjes en de waterkers onder en laat 2 à 3 min. slinken.
  3. Overgiet met de room en de visbouillon en laat 2 min. koken.
  4. Mix tot een gladde saus en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de sint-jakobsnoten 2 min. aan elke kant goudbruin.
  6. Afwerking: schep enkele lepels waterkerscoulis op elk bord en verdeel er de quinoa over.
  7. Schik er telkens 3 sint-jakobsnoten op.
  8. Verkruimel er het grisonvlees over.

Voedingswaarde

  • Energie: 489 kcal
  • Koolhydraten: 50.2 g
  • Eiwitten: 18.1 g
  • Vetten: 23.9 g

Drankadvies

  • Floreffe Tripel, Abdijbier
  • Pouilly-Fumé A.O.P. ‘La Tuilerie’

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten