Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Krokante sint-jacobsnoten | mijn receptenbundel

Krokante sint-jacobsnoten met quinoa en frisgroene coulis

Omschrijving

| Voorgerecht, warm | 4 pers  

| voorbereiden/ontdooien: 25 min – afkoelen en bereiden zelf 10 min

| 2016.11.30 – Colruyt inspiratiefolder. Schitteren aan de feesttafel 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 12 sint-Jakobsnoten zonder koraal (diepvries)
  • 4 sneetjes grisonvlees  
  • 2 bosjes waterkers
  • 40 g verse spinazie
  • 1 appel
  • 1 el. citroensap
  • 1 sjalot
  • 1 el. boter
  • 1 ei
  • 200 g quinoa
  • 4 el. panko (Japans paneermeel)
  • 2 el. bloem
  • 1 dl visbouillon (⅓ blokje opgelost in 1 dl heet water)
  • 4 el. olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding

Voorbereiding (ontdooien en afkoelen)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Laat de sint-Jakobsnoten volledig ontdooien en dep goed droog.
  3. Schik de sneetjes grisonvlees op een bakplaat met bakpapier en bak 10 à 15 min. krokant in de voorverwarmde oven.
  4. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  5. Spoel intussen de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
  6. Kook gaar in 3 dl licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Laat
  7. Snij de ongeschilde appel in kleine blokjes van 1/2 cm.
  8. Meng er 2 el. olijfolie en het citroensap onder. Kruid met peper en zout en roer onder de afgekoelde quinoa.
  9. Snipper de sjalot fijn en klop het ei los.
  10. Wentel de sint-Jakobsnoten eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door de panko.
  11. Zet in de koelkast tot gebruik.
Bereiding zelf (10 min)
  1. Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot glazig.
  2. Roer er de spinazieblaadjes en de waterkers onder en laat 2 à 3 min. slinken.
  3. Overgiet met de room en de visbouillon en laat 2 min. koken.
  4. Mix tot een gladde saus en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Verhit intussen 2 el. olijfolie in een braadpan en bak de sint-Jakobsnoten 2 min. aan elke kant goudbruin.
  6. Afwerking: schep enkele lepels waterkerscoulis op elk bord en verdeel er de quinoa over.
  7. Schik er telkens 3 sint-Jakobsnoten op.
  8. Verkruimel er het grisonvlees
Drankadvies
Wijn:

Pouilly-Fumé A.O.P. ‘La Tuilerie’

Bier:

Floreffe Tripel, Abdijbier

Voedingswaarde
Energie: 489 Kcal Eiwitten: 18.1 gr Vetten: 23.9 gr Koolhydraten: 50.2 gr

Categorieën