Krokante sint-jacobsnoten met quinoa en frisgroene coulis
Omschrijving
| Voorgerecht, warm | 4 pers
| voorbereiden/ontdooien: 25 min – afkoelen en bereiden zelf 10 min
| 2016.11.30 – Colruyt inspiratiefolder. Schitteren aan de feesttafel
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 12 sint-Jakobsnoten zonder koraal (diepvries)
- 4 sneetjes grisonvlees
- 2 bosjes waterkers
- 40 g verse spinazie
- 1 appel
- 1 el. citroensap
- 1 sjalot
- 1 el. boter
- 1 ei
- 200 g quinoa
- 4 el. panko (Japans paneermeel)
- 2 el. bloem
- 1 dl visbouillon (⅓ blokje opgelost in 1 dl heet water)
- 4 el. olijfolie
- nootmuskaat
- peper en zout
Bereiding
Voorbereiding (ontdooien en afkoelen)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Laat de sint-Jakobsnoten volledig ontdooien en dep goed droog.
- Schik de sneetjes grisonvlees op een bakplaat met bakpapier en bak 10 à 15 min. krokant in de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Spoel intussen de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
- Kook gaar in 3 dl licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking). Laat
- Snij de ongeschilde appel in kleine blokjes van 1/2 cm.
- Meng er 2 el. olijfolie en het citroensap onder. Kruid met peper en zout en roer onder de afgekoelde quinoa.
- Snipper de sjalot fijn en klop het ei los.
- Wentel de sint-Jakobsnoten eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en vervolgens door de panko.
- Zet in de koelkast tot gebruik.
Bereiding zelf (10 min)
- Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot glazig.
- Roer er de spinazieblaadjes en de waterkers onder en laat 2 à 3 min. slinken.
- Overgiet met de room en de visbouillon en laat 2 min. koken.
- Mix tot een gladde saus en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
- Verhit intussen 2 el. olijfolie in een braadpan en bak de sint-Jakobsnoten 2 min. aan elke kant goudbruin.
- Afwerking: schep enkele lepels waterkerscoulis op elk bord en verdeel er de quinoa over.
- Schik er telkens 3 sint-Jakobsnoten op.
- Verkruimel er het grisonvlees
Drankadvies
Wijn: |
Pouilly-Fumé A.O.P. ‘La Tuilerie’ |
Bier: |
Floreffe Tripel, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 489 Kcal | Eiwitten: 18.1 gr | Vetten: 23.9 gr | Koolhydraten: 50.2 gr |