Krokante bruschetta’s met fijne kruiden

Omschrijving

| aperitiefhapje/ lunch/ kaas/ 4 pers

|  ruim 5 min

| 2014.03.26 – Colruyt inspiratiefolder, Alle smaken van Italië

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 el. fijngesneden sjalot (diepvries)
  • 1 el. bieslook (diepvries)
  • 1 el. peterselie (diepvries)
  • 1 klp. fijngesneden knoflook (diepvries)
  • 2 tomaten
  • 125 g mozzarella
  • 4 voorgebakken mini ciabatta’s
  • 8 klp. olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Voorbereiding (5 min)
  1. Snij de tomaten en de mozzarella in 8 gelijke schijven.

  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

     

Bereiding zelf
  1. Snij de ciabatta’s in 2 en besprenkel elke helft met 1 klp olijfolie.
  2. Meng het knoflook, de sjalotten en de diepgevroren kruiden, en verdeel over de halve ciabatta’s.
  3. Versier elke halve ciabatta met 1 schijfje tomaat en 1 schijfje mozzarella. Kruid met peper en zout.
  4. Leg de bruschetta’s op een bakplaat of een rooster met bakpapier. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarde
Energie: 430 Kcal Eiwitten: 12,9 gr Vetten: 27,7 gr Koolhydraten: 32,4 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email