Krokante bruschetta’s met fijne kruiden

Omschrijving:

Aperitiefhapje | Gerechten met kaas | 4 personen
Bereidingstijd: ruim 5 min
Bron: 2014.03.26 – Colruyt inspiratiefolder, Alle smaken van Italië

Ingrediënten

  • 2 eetl. fijngesneden sjalot (diepvries)
  • 1 eetl. bieslook (diepvries)
  • 1 eetl. peterselie (diepvries)
  • 1 koffiel. fijngesneden knoflook (diepvries)
  • 2 tomaten
  • 125 g mozzarella
  • 4 voorgebakken miniciabatta’s
  • 8 koffiel. olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding (5 min.)

Snij de tomaten en de mozzarella in 8 gelijke schijven.
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bereiding 

  1. Snij de ciabatta’s in 2 en besprenkel elke helft met 1 koffiel. olijfolie.
  2. Meng het knoflook, de sjalotten en de diepgevroren kruiden, en verdeel over de halve ciabatta’s.
  3. Versier elke halve ciabatta met 1 schijfje tomaat en 1 schijfje mozzarella. Kruid met peper en zout.
  4. Leg de bruschetta’s op een bakplaat of een rooster met bakpapier. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarde

  • Energie: 430 kcal
  • Eiwitten: 12.9 g
  • Vetten: 27.7 g
  • Koolhydraten: 32.4 g