Omschrijving:
Aperitiefhapje | Gerechten met kaas | 4 personen
Bereidingstijd: ruim 5 min
Bron: 2014.03.26 – Colruyt inspiratiefolder, Alle smaken van Italië
Ingrediënten
- 2 eetl. fijngesneden sjalot (diepvries)
- 1 eetl. bieslook (diepvries)
- 1 eetl. peterselie (diepvries)
- 1 koffiel. fijngesneden knoflook (diepvries)
- 2 tomaten
- 125 g mozzarella
- 4 voorgebakken miniciabatta’s
- 8 koffiel. olijfolie
- peper en zout
Voorbereiding (5 min.)
Snij de tomaten en de mozzarella in 8 gelijke schijven.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding
- Snij de ciabatta’s in 2 en besprenkel elke helft met 1 koffiel. olijfolie.
- Meng het knoflook, de sjalotten en de diepgevroren kruiden, en verdeel over de halve ciabatta’s.
- Versier elke halve ciabatta met 1 schijfje tomaat en 1 schijfje mozzarella. Kruid met peper en zout.
- Leg de bruschetta’s op een bakplaat of een rooster met bakpapier. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarde
- Energie: 430 kcal
- Eiwitten: 12.9 g
- Vetten: 27.7 g
- Koolhydraten: 32.4 g