Krokante bruschetta’s met fijne kruiden
Omschrijving
| aperitiefhapje/ lunch/ kaas/ 4 pers
| ruim 5 min
| 2014.03.26 – Colruyt inspiratiefolder, Alle smaken van Italië
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 el. fijngesneden sjalot (diepvries)
- 1 el. bieslook (diepvries)
- 1 el. peterselie (diepvries)
- 1 klp. fijngesneden knoflook (diepvries)
- 2 tomaten
- 125 g mozzarella
- 4 voorgebakken mini ciabatta’s
- 8 klp. olijfolie
- peper en zout
Bereiding
Voorbereiding (5 min)
-
Snij de tomaten en de mozzarella in 8 gelijke schijven.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding zelf
- Snij de ciabatta’s in 2 en besprenkel elke helft met 1 klp olijfolie.
- Meng het knoflook, de sjalotten en de diepgevroren kruiden, en verdeel over de halve ciabatta’s.
- Versier elke halve ciabatta met 1 schijfje tomaat en 1 schijfje mozzarella. Kruid met peper en zout.
- Leg de bruschetta’s op een bakplaat of een rooster met bakpapier. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarde
Energie: 430 Kcal | Eiwitten: 12,9 gr | Vetten: 27,7 gr | Koolhydraten: 32,4 gr |