Krokant geitenkaashapje

Omschrijving:

Aperitiefhapje | Gerechten met kaas | 12 hapjes
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2014.01.29 – Colruyt inspiratiefolder, Gezellige en heerlijke momenten 

Ingrediënten

  • 2 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 0.5 appel (of peer)
  • 2 takjes rozemarijn (vers)
  • 1 geitenkaasrolletje
  • 1 eidooier
  • 1 eetl. vloeibare honing 

Voorbereiding (15 min.)

  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries.
  • Rits intussen de naaldjes van de takjes rozemarijn.
  • Klop de eidooier los met een vork.
  • Schil de halve appel en snij in schijfjes. Snij elk schijfje in 2.
  • Snij de geitenkaas in 12 schijfjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. 

Bereiding (25 à 30 min)

  1. Steek met een glaasje 12 cirkels uit het bladerdeeg.
  2. Leg een stukje appel op elke cirkel en schik er een schijfje geitenkaas bovenop. Vouw de randen van de bladerdeegcirkel rond de kaas.
  3. Bestrijk de zijkanten met de losgeklopte eidooier.
  4. Druppel een beetje honing over elk geitenkaashapje en bestrooi met wat rozemarijn.
  5. Leg de hapjes op een bakplaat met bakpapier en bak 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Dien warm of lauw op. 

Voedingswaarde

  • Energie: 113 kcal
  • Eiwitten: 3 g
  • Vetten: 7.8 g
  • Koolhydraten: 7.7 g

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten