Krokant geitenkaashapje

Omschrijving

| Aperitiefhapjes/ kaas/ 12 hapjes

| minder dan 30 min

| 2014.01.29 – Colruyt inspiratiefolder, Gezellige en heerlijke momenten.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 0.5 appel (of peer)
  • 2 takjes rozemarijn (vers)
  • 1 geitenkaasrolletje
  • 1 eidooier
  • 1 el. vloeibare honing 

Bereiding

Voorbereiding (15 min)

  1. Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries.
  2. Rits intussen de naaldjes van de takjes rozemarijn.
  3. Klop de eidooier los met een vork.
  4. Schil de halve appel en snij in schijfjes. Snij elk schijfje in 2.
  5. Snij de geitenkaas in 12 schijfjes.
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C. 

Afwerking (25 á 30 min)

  1. Steek met een glaasje 12 cirkels uit het bladerdeeg.
  2. Leg een stukje appel op elke cirkel en schik er een schijfje geitenkaas bovenop. Vouw de randen van de bladerdeegcirkel rond de kaas.
  3. Bestrijk de zijkanten met de losgeklopte eidooier.
  4. Druppel een beetje honing over elk geitenkaashapje en bestrooi met wat rozemarijn.
  5. Leg de hapjes op een bakplaat met bakpapier en bak 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Dien warm of lauw op. 

 

Voedingswaarde
Energie: 113 Kcal Eiwitten: 3 gr Vetten: 7.8 gr Koolhydraten: 7.7 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email