Krokant geitenkaashapje
Omschrijving
| Aperitiefhapjes/ kaas/ 12 hapjes
| minder dan 30 min
| 2014.01.29 – Colruyt inspiratiefolder, Gezellige en heerlijke momenten.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 0.5 appel (of peer)
- 2 takjes rozemarijn (vers)
- 1 geitenkaasrolletje
- 1 eidooier
- 1 el. vloeibare honing
Bereiding
Voorbereiding (15 min)
- Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries.
- Rits intussen de naaldjes van de takjes rozemarijn.
- Klop de eidooier los met een vork.
- Schil de halve appel en snij in schijfjes. Snij elk schijfje in 2.
- Snij de geitenkaas in 12 schijfjes.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
Afwerking (25 á 30 min)
- Steek met een glaasje 12 cirkels uit het bladerdeeg.
- Leg een stukje appel op elke cirkel en schik er een schijfje geitenkaas bovenop. Vouw de randen van de bladerdeegcirkel rond de kaas.
- Bestrijk de zijkanten met de losgeklopte eidooier.
- Druppel een beetje honing over elk geitenkaashapje en bestrooi met wat rozemarijn.
- Leg de hapjes op een bakplaat met bakpapier en bak 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.
- Dien warm of lauw op.
Voedingswaarde
Energie: 113 Kcal | Eiwitten: 3 gr | Vetten: 7.8 gr | Koolhydraten: 7.7 gr |