Krieltjessalade met kaas en sinaasappelvinaigrette

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ salade/ bijgerecht/ lunch/ 4 pers

| ± 35 min

| 2013.06.19 – Colruyt inspiratiefolder, zomers picknicken

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 3 bakjes tuinkers
  • ½ sinaasappel
  • 500 gr krielaardappelen
  • 300 gr Damse Mokke (kaas)
  • 2 el notenmix voor salade
  • 1 klp vloeibare honing
  • 3 el olijfolie
  • p&z 

Bereiding

  1. Rasp de schil van de halve sinaasappel en pers de halve sinaasappel uit.
  2. breng wat water aan de kook en dompel de sinaasappelzeste 1 min. onder. Giet af en dep de zeste goed droog.
  3. meng het sinaasappelsap met de olijfolie, de honing en de zeste. Breng op smaak met p&z.
  4. kook de krielaardappelen ± 25 min. gaar in licht gezouten water.  Giet af, pel en snij dikkere aardappelen in 2 of 4.
  5. verwijder intussen de korst van de kaas en snij in gelijke blokjes
  6. meng de tuinkers met de krielaardappelen en de kaasblokjes.
  7. Bestrooi het aardappelslaatje met de notenmix en besprenkel met de sinaasappelvinaigrette 
Drankadvies
Wijn: Vino Sentada. Cahrdonnay-Torrontés. Argentinië
Bier: Postel Tripel. Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 448 Kcal Eiwitten: 20,9 gr Vetten: 28,4 gr Koolhydraten: 27 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email