Krieltjessalade met kaas en sinaasappelvinaigrette
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ salade/ bijgerecht/ lunch/ 4 pers
| ± 35 min
| 2013.06.19 – Colruyt inspiratiefolder, zomers picknicken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 3 bakjes tuinkers
- ½ sinaasappel
- 500 gr krielaardappelen
- 300 gr Damse Mokke (kaas)
- 2 el notenmix voor salade
- 1 klp vloeibare honing
- 3 el olijfolie
- p&z
Bereiding
- Rasp de schil van de halve sinaasappel en pers de halve sinaasappel uit.
- breng wat water aan de kook en dompel de sinaasappelzeste 1 min. onder. Giet af en dep de zeste goed droog.
- meng het sinaasappelsap met de olijfolie, de honing en de zeste. Breng op smaak met p&z.
- kook de krielaardappelen ± 25 min. gaar in licht gezouten water. Giet af, pel en snij dikkere aardappelen in 2 of 4.
- verwijder intussen de korst van de kaas en snij in gelijke blokjes
- meng de tuinkers met de krielaardappelen en de kaasblokjes.
- Bestrooi het aardappelslaatje met de notenmix en besprenkel met de sinaasappelvinaigrette
Drankadvies
Wijn: | Vino Sentada. Cahrdonnay-Torrontés. Argentinië |
Bier: | Postel Tripel. Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 448 Kcal | Eiwitten: 20,9 gr | Vetten: 28,4 gr | Koolhydraten: 27 gr |