Krieltjes salade met artisjok

met gemarineerde artisjok, heerlijk fris tijdens een Paasdiner

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ groenten/ bijgerecht/ 8 pers

| 10 + 30 min bereiden

| 2019.04.10 – Colruyt inspirartiefolder; Buiten gewoon Pasen vieren.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • ½ bosje lente-uitjes
  • ⅓ plantje bieslook
  • 800 g krielaardappelen
  • 270 g gemarineerde artisjokharten (+ 1 el. olie uit de verpakking)
  • 125 g zure room
  • 1 el. mosterd
  • zwarte peper (molen), zout

Bereiding

  1. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water en snij in de lengte in 2.
  2. Snipper de lente-uitjes en het bieslook fijn.
  3. Snij de artisjokharten in 4.
  4. Kook de krieltjes 20 min. in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
  5. Meng intussen de zure room met de mosterd en 1 el. olie uit de verpakking van de artisjokharten. Kruid met zwarte peper en zout.
  6. Meng de dressing onder de krieltjes en de artisjokharten en bestrooi met de lente-ui en het bieslook.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email