Kreeft met preicoulis
Omschrijving
| Voorgerecht, warm | 4 pers
| minder dan 30 min
| 2018.12.19 – Colruyt inspirartiefolder; Pak uit met de feesten.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 kreeften
- 4 sneetjes pancetta
- 1 prei
- 4 lente-uitjes
- 1 takje verse tijm
- 1 aardappel
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 20 g grana padano (blok)
- 4 dl gevogeltefond (bokaal)
- 6 el. olijfolie
- 1 blaadje laurier, peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snij de kreeften in de lengte middendoor.
- Maak het vlees in de pantsers los.
- Breek de scharen voorzichtig met een notenkraker en haal er het vlees uit.
- Bewaar de kleinere pootjes voor de afwerking.
- Schik de pancetta op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven en laat afkoelen op keukenpapier.
- Snipper intussen de ui, het knoflook en het wit van de prei fijn.
- Snij het groen van de prei in grove stukken.
- Schil de aardappel en snij in 6 gelijke stukken.
- Rasp de grana padano
- Verhit 2 el. olijfolie in een kookpan en stoof de ui, het knoflook en het preiwit 2 à 3 min.
- Voeg de aardappelen, het takje tijm en het laurierblaadje toe.
- Overgiet met de gevogeltefond en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur.
- Verwijder het laurierblaadje en het takje tijm en mix tot een gladde puree. Kruid met peper en zout.
- Kook intussen het preigroen 10 min. in licht gezouten water.
- Giet af en mix samen met 2 el. olijfolie tot een coulis.
- Verhit 1 el. olijfolie in een braadpan en bak de lente-uitjes goudbruin aan beide kanten. Kruid met peper en zout.
- Haal uit de pan en hou warm.
- Verhit opnieuw 1 el. olijfolie in dezelfde braadpan en bak het kreeftenvlees 2 min. aan alle kanten.
- Kruid met peper en zout.
- Afwerking:
- Verdeel de preipuree over de borden en schik er stukken kreeftenvlees op.
- Bestrooi met de grana padano en verkruimel er de pancetta over.
- Besprenkel met preicoulis.
- Werk de borden af met de gebakken lente-ui en de kreeftenpootjes.
Drankadvies
Wijn: | Mâcon-Chardonnay A.O.P. ‘L’Originel’; Cave de Lugny |
Bier: | Le Fort Tripel; Sterk blond bier |
Voedingswaarde
Energie: 387 Kcal | Vetten: 21.8 gr waarvan verz. vetzuren: 4.8 gr |
Koolhydraten: 11.2 gr waarvan suikers: 3.6 gr |
Eiwitten: 35.3 gr | Vezels: 2.4 gr | Natrium: 1.9 gr |