Krabpasteitjes met gedroogde tomaat

Omschrijving

| Aperitiefhapjes/ vis/ 12 hapjes

|  15 min voorbereiding + 15 min in de oven

| 2018.12.19 – Colruyt inspirartiefolder; Pak uit met de feesten.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 5 halfgedroogde tomaten in olie
  • 2 el. boter
  • 2 dl melk
  • 20 g geraspte emmentaler
  • 12 bladerdeegpasteitjes
  • 120 g Queen krab (blik)
  • 2 el. bloem
  • 0.3 blokje visbouillon

Bereiding

  1. Laat de krab uitlekken en prak los met een vork.
  2. Snij de halfgedroogde tomaten fijn.
  3. Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur.
  4. Roer er de bloem met een klopper onder en laat even drogen op het vuur.
  5. Voeg beetje bij beetje en al roerend de koude melk toe.
  6. Verkruimel het bouillonblokje en roer los.
  7. Laat pruttelen tot de saus de gewenste dikte heeft.
  8. Roer er de tomaten en de krab onder. Laat volledig afkoelen.
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  10. Verdeel de krabvulling over de bladerdeegpasteitjes.
  11. Schik de hapjes op een bakplaat met bakpapier.
  12. Bestrooi met de geraspte kaas en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
  13. Serveer warm!

Categorieën