Konijnenkotelet met zuiderse groenten
Omschrijving:
Hoofdgerecht | wild | 4 personen
Bereidingstijd: 40 min
Bron: 2014.09.24 – Okay informatiefolder, diepvries op het menu
Ingrediënten:
- aubergines
- tomaten
- basilicum
- tagliatelle
- olijfolie
- konijnenkoteletten (of bouten)
- potje pesto (naar smaak)
- Parmezaanse kaas
Bereiding:
- Snij de aubergines in blokjes en doe ze in een vergiet. Bestrooi met zout en meng goed. laat 15 min uitlekken.
- duw op het einde het vocht er nog wat uit.
- snij intussen de tapastomaten in 2
- snipper het basilicum fijn
- Kook de tagliatelle gaar in licht gezouten water (kooktijd, zie verpakking). giet af en roer er de pesto onder
- verhit intussen 3 el olijfolie in een pan en stoof de aubergineblokjes ± 5 min. Voeg de halve tapastomaten toe en stoof nog 5 min mee. Kruid met peper en zout. Haal uit d epan en meng met het fijngesnipperde basilicum
- verhit intussen 1 el olijfolie in een andere pan en bak de konijnenkoteletten 3 min aan elke kant mooi bruin. (LET OP! als je konijnbouten gebruikt moeten deze veel langer bakken op een zacht vuurtje)
- Verdeel de pasta en de groenten over 4 borden en schik er de konijnkoteletten op. Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas