Konijnenkotelet

Konijnenkotelet met zuiderse groenten

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ wild/ 4 pers

| ± 40 min

| 2014.09.24 – Okay informatiefolder, diepvries op het menu

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • aubergines
  • tomaten
  • basilicum
  • tagliatelle
  • olijfolie
  • konijnenkoteletten (of bouten)
  • potje pesto (naar smaak)
  • Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Snij de aubergines in blokjes en doe ze in een vergiet. Bestrooi met zout en meng goed. laat 15 min uitlekken.
  2. duw op het einde het vocht er nog wat uit.
  3. snij intussen de tapastomaten in 2, snipper het basilicum fijn
  4. Kook de tagliatelle gaar in licht gezouten water (kooktijd, zie verpakking). giet af en roer er de pesto onder
  5. verhit intussen 3 el olijfolie in een pan en stoof de aubergineblokjes ± 5 min.
  6. Voeg de halve tapastomaten toe en stoof nog 5 min mee.
  7. Kruid met peper en zout. Haal uit de pan en meng met het fijngesnipperde basilicum
  8. verhit intussen 1 el olijfolie in een andere pan en bak de konijnenkoteletten 3 min aan elke kant mooi bruin.
  9. (LET OP! als je konijnbouten gebruikt moeten deze veel langer bakken op een zacht vuurtje)
  10. Verdeel de pasta en de groenten over 4 borden en schik er de konijnkoteletten op.
  11. Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email