Konijnenbout uit de oven

Omschrijving

 | wild | 4 pers

 | 40 a 50 min

 | info kaartje meegenomen uit de winkel bij de poelier

Ingrediënten

  • 4 konijnenbouten
  • 2 tl gemalen laurier
  • 2 tl salie
  • 2 tl rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 a 8 el olijfolie
  • 1 el honing
  • sap van 1 citroen
  • peper en zout uit de molen

Bereiding

  1. Laat de konijnenbouten op kamertemperatuur komen.maal de rozemarijn, salie en laurier fijn in een vijzel en doe ze in een grote kom
  2. Meng vervolgens hierbij de olijfolie, citroen en honing en roer het geheel goed door
  3. Marineer de bouten met dit mengsel door ze goed in te wrijven.
  4. leg de bouten in een braadslee en bestrooi ze met peper en zout
  5. bewaar het restant van de marinade
  6. plaats de braadslede in een voorverwarmde oven van 190 °C (hetelucht) en keer de bouten om de 8 a 10 min om
  7. na het keren steeds een kwastje ervoer met het restant van de marinade
  8. de bouten zijn klaar en gaar in ongeveer 40 a 50 min

Tip: 

  • serveer met uitgebakken spekjes en honing-cranberry saus
  • een perfect passend bijgerechten voor dit recept is gekookte sperziebonen en zoete aardappelpuree met feta

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten