Konijnenbout uit de oven
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ Wild/ 4 pers
| ± 40 a 50 min
| info kaartje meegenomen uit de winkel bij de poelier
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 konijnenbouten
- 2 tl gemalen laurier
- 2 tl salie
- 2 tl rozemarijn
- 2 teentjes knoflook
- 6 a 8 el olijfolie
- 1 el honing
- sap van 1 citroen
- peper en zout uit de molen
Bereiding
- Laat de konijnenbouten op kamertemperatuur komen. maal de rozemarijn, salie en laurier fijn in een vijzel en doe ze in een grote kom
- Meng vervolgens hierbij de olijfolie, citroen en honing en roer het geheel goed door
- Marineer de bouten met dit mengsel door ze goed in te wrijven.
- leg de bouten in een braadslee en bestrooi ze met peper en zout
- bewaar het restant van de marinade
- plaats de braadslede in een voorverwarmde oven van 190 °C (hetelucht) en keer de bouten om de 8 a 10 min om
- na het keren steeds een kwastje ervoer met het restant van de marinade
- de bouten zijn klaar en gaar in ongeveer 40 a 50 min
- TIP:
- serveer met uitgebakken spekjes en honing-cranberry saus
- een perfect passend bijgerechten voor dit recept is gekookte sperziebonen en zoete aardappelpuree met feta