Konijn in Rode wijn

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ wild/ 4 pers

| 30 min + marinade tijd

| 2014.10.09 – Reclamefolder Lidl; Wild & Wijn

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 konijnenbouten
  • 1 bol knoflook
  • 1 hele ui
  • 1 wortel
  • 3 laurierblaadjes
  • verse peterselie
  • 4 el olie
  • 2 el boter
  • zout en versgemalen peper
  • 3 dl rode wijn
  • 2 dl wildfond

Bereiding

  1. Maak de konijnenbouten op smaak met peper en zout.
  2. Doe olie en boet in een passende pan (pan mag niet te groot zijn) en bak de konijnenbouten aan op middelhoog vuur.
  3. Snij een wortel, een uit en een bol knoflook in grove gelijke stukken.
  4. Voeg dit samen met 3 blaadjes laurier en een paar takjes peterselie. toe aan de konijnenbouten.
  5. Laat het geheel 10 min garen en blus af met 3 dl rode wijn.
  6. Vul verder aan met wildfond tot de konijnenbouten onder staan.
  7. Laat het geheel met een deksel op de pan 3 uur op een laag vuur stoven.
  8. Haal de konijnenbouten uit de pan.
  9. Zeef het overgebleven vocht en laat dit in een pan op hoog vuur in koken tot een saus.
  10. Leg daarna het vlees even terug in de saus om goed warm te worden
Serveren
  1. Verdeel de konijnenbouten over de borden.
  2. Serveer met de verse groenteschotel van worteltjes, sinaasappel en gebakken aardappeltjes.
  3. Giet de overgebleven saus over het vlees.
  4. Garneer met een paar takjes peterselie

Categorieën