Konijn in Rode wijn
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ wild/ 4 pers
| 30 min + marinade tijd
| 2014.10.09 – Reclamefolder Lidl; Wild & Wijn
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 konijnenbouten
- 1 bol knoflook
- 1 hele ui
- 1 wortel
- 3 laurierblaadjes
- verse peterselie
- 4 el olie
- 2 el boter
- zout en versgemalen peper
- 3 dl rode wijn
- 2 dl wildfond
Bereiding
- Maak de konijnenbouten op smaak met peper en zout.
- Doe olie en boet in een passende pan (pan mag niet te groot zijn) en bak de konijnenbouten aan op middelhoog vuur.
- Snij een wortel, een uit en een bol knoflook in grove gelijke stukken.
- Voeg dit samen met 3 blaadjes laurier en een paar takjes peterselie. toe aan de konijnenbouten.
- Laat het geheel 10 min garen en blus af met 3 dl rode wijn.
- Vul verder aan met wildfond tot de konijnenbouten onder staan.
- Laat het geheel met een deksel op de pan 3 uur op een laag vuur stoven.
- Haal de konijnenbouten uit de pan.
- Zeef het overgebleven vocht en laat dit in een pan op hoog vuur in koken tot een saus.
- Leg daarna het vlees even terug in de saus om goed warm te worden
Serveren
- Verdeel de konijnenbouten over de borden.
- Serveer met de verse groenteschotel van worteltjes, sinaasappel en gebakken aardappeltjes.
- Giet de overgebleven saus over het vlees.
- Garneer met een paar takjes peterselie