Konijn in biersaus...
Konijn in biersaus met gekaramelliseerde groentenOmschrijving
| Hoofdgerecht/ Wild/ 4 pers
| ruim 60 min
| 2014.10.08 – Colruyt inspiratiefolder. Wereldse smaken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 konijn in stukken verdeeld
- 500 g blonde grotchampignons
- 4 wortelen
- 1 bussel raapjes
- 0.25 plantje platte peterselie
- 1 takje tijm (vers)
- 2 uien
- 1 dl lichte room
- 5 el. boter
- 2 el. mosterd op traditionele wijze
- 1 el. suiker
- 66 cl Tongerlo Bruin
- 1 blaadje laurier
- zwarte peper (molen)
- zout
Bereiding
- Snipper de uien fijn.
- Snij de champignons in 4.
- Snipper de platte peterselie fijn.
- Schil de wortelen en de raapjes en snij in stukken.
- Smelt 2 el. boter in een stoofpan en bak de stukken konijn aan alle kanten goudbruin.
- Kruid met peper en zout. Voeg de fijngesnipperde uien toe en stoof glazig.
- Giet er het bier langs de rand van de stoofpan bij en kruid met de laurier en de tijm.
- Dek af en laat 1 u. à 1 u. 10 min. sudderen op een zacht vuur.
- Kook intussen de stukken wortel en raap 5 min. in licht gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
- Smelt 2 el. boter in een pan en stoof de groenten 2 min. samen met de suiker.
- Meng goed en kruid met zwarte peper en zout. Hou warm.
- Smelt 1 el. boter in een andere pan en bak de champignons goudbruin. Kruid met peper en zout.
- Haal het laurierblaadje en het tijmtakje uit de stoofpan.
- Voeg de mosterd en de room toe en laat inkoken.
- Roer er de champignons onder en laat nog even opwarmen.
- Afwerking: bestrooi het konijn met de fijngesnipperde peterselie en serveer met de gekaramelliseerde groenten en kroketten.
Drankadvies
Wijn: |
Viña Sol Tempranillo Torres, D.O. Catalunya – Spanje
|
Bier: | Tongerlo Bruin, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 864 Kcal | Eiwitten: 60,2 gr | Vetten: 51,4 gr | Koolhydraten: 25,2 gr |