Komkommerrolletje met zalm en avocadomousse
Omschrijving
| Amusehapje/ Aperitiefhapje/ vis/ 12 hapjes
| minder dan 30 min
| 2014.04.09 – Colruyt inspiratiefolder, Heerlijke menu’s voor Pasen
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 150 g zalmsnippers
- 1 komkommer
- 1 rijpe avocado
- 0.5 limoen (enkel het sap)
- 1 handvol gemengde scheuten
- 100 g verse kaas (roomkaas)
- 4 eetl. mayonaise
- 1 mespunt wasabipasta
- zwarte peper (molen)
- zeezout (molen)
Bereiding
- Prak de avocado fijn met een vork. Meng er het limoensap onder.
- Snij met een dunschiller 12 brede linten van de ongeschilde komkommer.
- Meng de mayonaise met de wasabi.
- Meng de fijngeprakte avocado onder de roomkaas en kruid goed met zwarte peper en zeezout.
- Besmeer de komkommerlinten met de avocadomousse en bestrooi met de zalmsnippers.
- Rol de linten strak op en leg in individuele schoteltjes of hapjeslepels.
- Werk af met een toefje wasabi mayonaise en wat gemengde scheuten.
Voedingswaarde
Energie: 134 Kcal | Eiwitten: 3.9 gr | Vetten: 12.8 gr | Koolhydraten: 0.9 gr |