Komkommergazpacho met radijs
Omschrijving
| aperitiefhapjes/ diverse vulling/ ong 24 stuks
| 25 min
| 2019.04.10 – Colruyt inspirartiefolder; Buiten gewoon Pasen vieren.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 komkommers
- 1 avocado (rijp)
- 1 bosje radijzen
- 40 g radijsscheuten
- 1 bakje tuinkers
- 2 sjalotten
- 1 teen knoflook
- 100 g verse geitenkaas
- 2 el. gepelde, ongezouten pistachenoten
- 1 dl olijfolie
- 4 el. witte wijn azijn
- zwarte peper (molen) en zout
Bereiding
- Snipper de sjalotten en het knoflook fijn
- Snij de ongeschilde komkommers in blokjes
- Snij de helft van de radijsjes in fijne schijfjes en snij de rest in helften
- Knip de tuinkers uit het bakje
- Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes
- Hak de pistachenoten fijn
- Mix de stukjes komkommer en avocado samen met de olijfolie, 2 dl water, de azijn, zwarte peper en zout tot een vloeibaar mengsel
- voeg de sjalotten, knoflook en de halve radijzen toe en mix opnieuw
- Verdeel de gazpacho over kommetjes en glaasjes
- Werk af met een toefje geitenkaas, pistachenoten, schijfje radijs, tuinkers en radijsscheuten
- U kan deze gazpacho vooraf klaarmaken.
- Bewaar hem dan afgedekt in de koelkast en laat hem voor het serveren even op kamertemperatuur komen