Komkommergazpacho met radijs

Omschrijving

| aperitiefhapjes/ diverse vulling/ ong 24 stuks

| 25 min

| 2019.04.10 – Colruyt inspirartiefolder; Buiten gewoon Pasen vieren.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 komkommers
  • 1 avocado (rijp)
  • 1 bosje radijzen
  • 40 g radijsscheuten
  • 1 bakje tuinkers
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 100 g verse geitenkaas
  • 2 el. gepelde, ongezouten pistachenoten
  • 1 dl olijfolie
  • 4 el. witte wijn azijn
  • zwarte peper (molen) en zout

Bereiding 

  1. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn
  2. Snij de ongeschilde komkommers in blokjes
  3. Snij de helft van de radijsjes in fijne schijfjes en snij de rest in helften
  4. Knip de tuinkers uit het bakje
  5. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes
  6. Hak de pistachenoten fijn
  7. Mix de stukjes komkommer en avocado samen met de olijfolie, 2 dl water, de azijn, zwarte peper en zout tot een vloeibaar mengsel
  8. voeg de sjalotten, knoflook en de halve radijzen toe en mix opnieuw
  9. Verdeel de gazpacho over kommetjes en glaasjes
  10. Werk af met een toefje geitenkaas, pistachenoten, schijfje radijs, tuinkers en radijsscheuten
  11. U kan deze gazpacho vooraf klaarmaken.
  12. Bewaar hem dan afgedekt in de koelkast en laat hem voor het serveren even op kamertemperatuur komen

Categorieën