Komkommer rolletjes met ham

Omschrijving

| Amuses/ groenten/ fruit/ 6 pers

| ongeveer 10 a 15 min

| onbekend.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 6 plakken gekookte achterham
  • 6 plakken rauwe ham
  • 1 komkommer
  • honing-tijmsaus (flesje)
  • 1 tomaat

Bereiding

  1. Snijd zes mooie plakken van de tomaat voor de garnering.
  2. Snijd 6 plakjejes van de komkommer voor de garnering (3 aan elk uiteinde).
  3. Schaaf met een kaasschaaf in de lengte 6 dunne plakken met een groen randje van de komkommer.
  4. De eerste en de laatste plakken die hoofdzakelijk uit groen bestaan, worden niet gebruikt.
  5. Keer de komkommer halverwege om, zodat de plakken stevig blijven.
  6. Leg de komkommerplakken naast elkaar op het werkblad.
  7. Snijd de gekookte ham in repen die net zo breed zijn als de komkommer en beleg de plakken komkommer met gekookte ham.
  8. Bestrijk de ham dun met honing-tijmsaus en beleg met de rauwe ham die op de gewenste breedte wordt dubbel gevouwen.
  9. Rol de plakken komkommer op en zet ze met een houten prikker vast.
  10. Garneer de bordjes met een klein beetje honing-tijmsaus, een schijfje komkommer en een schijfje tomaat.

Tip: De rolletjes kunnen een paar uur tevoren worden gemaakt entot gebruik in de koelkast worden gezet

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email