Bessen-chocolade-koekjes
Omschrijving
| bakkerij/ klein gebak/ ± 14 koekjes
| 10 min deeg, 30 min koelkast, 10 min oven
| gezien op facebook en een beetje van mijzelf
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 140 gram roomboter
- 120 gram lichtbruine basterd suiker
- 90 gram fijne kristal suiker
- 2 eieren
- 1 zakje vanille suiker
- 280 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 80 gram witte chocolade
- 120 gram blauwe bessen
Bereiding
- Begin met het kloppen van de roomboter met een elektrische handmixer of keukenmachine.
- Blijf kloppen tot dat de boter lichter van kleur wordt.
- Voeg vervolgens de licht bruine basterd suiker en de kristal suiker toe.
- Zodra de suiker is opgenomen kunnen de eieren worden toegevoegd.
- Mix dit beslag voor 2 tot 3 minuten goed door elkaar.
- Zeef nu het bloem, de bakpoeder en de vanille suiker en voeg dit aan het boter beslag toe.
- Het beslag zal nu erg dik worden. Zet de mixer nu aan de kant.
- Hak de witte chocolade in grove stukken en voeg deze met de blauwe bessen toe aan het koekjes beslag, met behulp van spatel (niet met de machine anders gaan de bessen kapot).
- Zet dit beslag nu voor minimaal 30 minuten in de koelkast (om de boter weer hard te laten worden).
- Dit zorgt ervoor dat de koekjes minder snel uitlopen in de oven en je dus dikkere koekjes krijgt.
- Verwarm de oven voor op 200 °C (hete lucht)
- Rol nu gelijke ballen van het koekjes beslag, of gebruik 2 lepels om ze te vormen.
- Afgewogen en gebruik ± 65 gram beslag per koekje, op deze manier krijg je er ± 12 a 14 koekjes uit (een beetje afhankelijk of je grote of kleinere koeken wilt, zelf even uitvogelen).
- Leg de koek ballen op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet deze in het midden van de oven.
- Bak de koekjes voor 10 minuten en laat ze vervolgens geheel afkoelen buiten de koelkast.
Snel gemaakt, super makkelijk en super lekkerrrr. Geniet ervan